Dagen för din
hårtransplantation

Förberedelser. Innan du kommer till oss så vill vi att du passar på att äta en god måltid så att du har energi. Skippa koffeinet idag och drick vatten eller juice istället. Ta på dig bekväma och enkla kläder. Du ska kunna klä på dig kläderna utan att dra ett plagg över huvudet efter hårtransplantationen.

  • Låt ditt hår vara naturligt – du ska inte klippa dig, styla eller använda produkter i ditt hår.

Operationsdagen

Vi börjar med att ge dig operationskläder och prata igenom behandlingens olika moment steg för steg – även om du har läst dem tidigare.

 

Hårlinjer

Vi förbereder oss genom att rita linjerna för din hårtransplantation baserat på dina önskemål från konsultationen. Vi planerar alltid in tid för att du ska kunna få en stund för att titta på linjerna på nytt. Du är välkommen att ändra eller ställa frågor om dina nya hårlinje. När du är redo går vi vidare till behandlingens nästa steg.

 

Medicin

Inför din behandling får du en Dalacin som är en tablett antibiotika för att minska risken för infektion

 

Identifiera hårsäckar i donationszonen

För att kunna se och plocka ut hårsäckar behöver vi raka av håret i donationszonen. Vår hårstylist sköter rakningen av två skäl:

  • vi vill se hur ditt hår växer naturligt; virvlar, rörelse, struktur – det påverkar resultatet
  • hårstylisten rakar håret på ett sätt som gör det möjligt för dig att kunna täcka det när du behöver.Det är enklast att täcka rakningen med långt hår och det är möjligt att täcka det även med kort hår. Det viktiga är att du inte rakar håret själv.

 

Lokalbedövning

Vi börjar alltid me att lokalbedöva med en lufttrycks penna som enbart pressar in bedövnings vätskan med hjälp av luft. När vi jobbar med den så gör det att vi minskar även mer själva smärtan som du ev kunde ha känt med bara injektioner.

 

Extrahera hårsäckar

Vi kan nu börja extrahera hårsäckar. FUE-metodens (Follicular Unit Extraction)  kirurgiska instrument är anpassat för att plocka ut enheter i storlek 0,6-0,9 millimeter i diameter.

 

Transplantera hårsäckar

Nu är det dags att bilda din nya hårlinje. Vi har alla grafts redo och du får nu vända dig om. Vi börjar med att behandla dig med lokalbedövning på det område där vi ska placera hårsäckarna. När lokalbedövningen aktiveras skapar vi så kallade kanaler där graften ska placeras. Vi plockar från våra rader med olika grupper av hårsäckar, singel, dubbel, trippel och med hjälp av en pincett trycker vi in en graft i taget. I det här momentet behöver vi koordinerar hårsäckarna strategiskt så att hårstråna ska kunna växa ut med en fyllig och naturlig finish.

 

Bandage

Nu är hårtransplantationen klar och vi torkar av vätska och smörjer donationszonen med vaselin för att blockera oönskade partiklar att träda in. Vi täcker donationszonen med bandage för att skydda huden ytterligare och du behåller den på i 24 timmar. Dina transplanterade hårsäckar ska läka utan bandage eftersom de är känsliga för rörelse.

 

Eftervård

Efter din behandling får du en genomgång av hur du vårdar huden och håret. Vi går igenom vilka vitaminer, mediciner, träning, alkoholförtäring, etc som gäller för dig. Du får även all information med dig hem som du kan ha som stöd och telefonnummer om du behöver ställa frågor.
Avslutningsvis bokar vi tid för ett nytt besök hos oss där vi tittar på hur transplantationen har utvecklats och ser ut.