Dagen för din
hårtransplantation

Idag är första dagen på ditt nya liv, välkommen till oss.

Nu är den äntligen här. Dagen för din hårtransplantation

 

Innan du kommer till oss vill vi att du:

  • passar på att äta en bra måltid så att du har gott om energi.
  • Skippa koffeinet och drick vatten eller juice istället.
  • Ta på dig bekväma och enkla kläder. Du ska kunna klä på dig kläderna utan att dra ett plagg över huvudet efter hårtransplantationen.
  • Låt ditt hår vara naturligt – tänk inte på att styla eller använda produkter i ditt hår den här dagen.

Operationsdagen

Vi börjar med att ge dig operationskläder och prata igenom behandlingens olika moment steg för steg – även om du har läst dem tidigare. Vi vill att du ska känna dig trygg och förberedd.

Hårlinjer

Vi förbereder oss genom att rita linjerna för din hårtransplantation baserat på dina önskemål från konsultationen. Vi planerar alltid in extra tid för att du ska kunna titta på linjerna i lugn och ro. Du är välkommen att ändra eller ställa frågor om din nya hårlinje. När du är redo går vi vidare till behandlingens nästa steg.

Medicin

Inför din behandling får du en tablett antibiotika för att minska risken för infektion. (Vi använder märket dalacin

Identifiera hårsäckar i donationsområdet

För att kunna se och plocka ut hårsäckar behöver vi raka av håret i donationsområdet. Vi förstår att detta låter skrämmande men vi pratar om extremt små ytor. Vår hårstylist som sköter rakningen förklarar att detta görs för att hårteknikerna behöver se hur håret växer naturligt; virvlar, rörelse, struktur. Allt detta påverkar resultatet och vår ambition är ett perfekt och naturligt slutresultat.

Hårstylisten rakar håret på ett sätt som gör det möjligt för dig att täcka det rakade området när du behöver. Det är enklast att täcka rakningen med långt hår men det är möjligt att täcka det även med kort hår. Det viktiga är att du inte rakar håret själv utan låter proffsen ta hand om den biten.

Lokalbedövning

Vi börjar alltid med att lokalbedöva med en luftpistol. Luftpistolen pressar in bedövningsvätskan med hjälp av lufttryck. Luftpistolen gör att vi minskar smärtan ytterligare och även undviker injektioner.

Extrahera hårsäckar

Efter bedövningen kan vi börja extrahera hårsäckar. FUE-metodens kirurgiska instrument är anpassat för att plocka ut enheter i storlek 0,6 – 0,9 millimeter i diameter.

Transplantera hårsäckar

Vi har alla grafts redo och det är det dags att bilda din nya hårlinje. Vi börjar med att behandla dig med lokalbedövning på det område där vi ska placera hårsäckarna. När lokalbedövningen aktiveras skapar vi så kallade kanaler där graften ska placeras. Vi plockar från våra rader med olika grupper av hårsäckar – singel, dubbel, trippel eller kvadrupel och med hjälp av en pincett pressar vi in en graft i taget. I det här momentet behöver vi koordinera hårsäckarna strategiskt så att hårstråna ska kunna växa ut med en fyllig och naturlig finish.

Bandage

Efter några timmar är hårtransplantationen klar och vi torkar av vätska och smörjer donationsområdet med vaselin för att blockera att oönskade partiklar tar sig in. Vi täcker donationsområdet med bandage för att skydda huden ytterligare och vi vill att du behåller den på i 24 timmar. Dina transplanterade hårsäckar ska dock läka utan bandage.

Eftervård

Vi stöttar dig innan, under och efter behandlingen. Du kan känna dig lite omtumlad efter behandlingen men det är fullt normalt.

Efter din behandling får du en genomgång av hur du vårdar huden och håret. Vi går igenom vad som gäller för just dig gällande vitaminer, mediciner, träning, alkoholförtäring osv. Du får även all information med dig hem så att du kan läsa i lugn och ro. Där hittar du telefonnummer till oss om du vill ställa frågor. Avslutningsvis bokar vi tid för ett nytt besök där vi tittar på hur transplantationen har utvecklats och hur läkningen har gått.

Claes Lindblom
Har varit hos Exona och Fazli på Hair TP Clinic flera gånger och gjort bl.a PRP med väldigt bra resultat. Det är en fantastisk klinik med underbara människor som brinner för sitt arbete och sina kunder. Tveka inte på att besöka denna klinik.
Oskar Bengtsson
Varit otroligt väl bemött från start. Är supersnälla och proffesionella! Kommer fortsätta komma tillbaka! Är supernöjd med resultatet dessutom!
Albanian Shqiptar
Väldigt duktiga och trevliga 😊 Rekommenderar starkt.
Ronja Hedström
Jag är Hair TP Clinic evigt tacksam. Mitt hår är tjockare och starkare än någonsin efter bara 3 prp. Mitt hår är något jag verkligen älskar med mig själv då Jag har extremt långt hår. På grund av medicinskas skäll tappade jag väldigt mycket hår och mycket av mitt självförtroende. Det har jag nu fått tillbaka. Jag rekommenderar TP hair clinic till alla. Jag önskar att jag besökt dom tidigare. Utöver fantastiskt resultat är personalen den absolut bästa, och deras klinik den vackraste i Göteborg.
D B
Yrkesskicklighet samt kundbemötande i toppklass! Efter att ha spenderat massvis med tid att utvärdera olika alternativ hos kliniker i Sverige samt i utlandet, landade valet att göra min andra HT hos HairTP Clinic, för deras erfarenhet inom branschen samt prisbild. Vid sidan om det varma bemötandet, visar teamet med Fazli och Egzona i spetsen stor engagemang kring en redan från start. Efter knappt några månader så är jag supernöjd med mitt preliminära resultat. Kan inte rekommendera denna klinik nog! 🌟
Abdulrahman Elyassir
Utmärkt resultat samt underbar personal. Rekommenderar starkt!
carolina Hultgren
Jag är vänligt nöjt med den klinik