Före behandlingen –
Konsultation

Hälsodeklaration. Vi startar alltid med din hälsodeklaration för att kunna gå vidare. Du får en blankett som du ska fylla i för att vi veta hur din hälsa är och vilka faktorer vi ska ta hänsyn till. Vi ska få kännedom om du tar mediciner eller hormoner för att göra en bedömning kopplat till hårtransplantationen.

Din vision

Vi vill veta och lyssnar efter din vision. Hur vill du att håret se ut? Vad vill du uppnå?
Vi förstår att det finns delar du vill förbättra och att du behöver stöttning och rekommendationer på vägen. Vi anpassar oss utifrån din grund och dina drag. Vi kommunicerar tillsammans och kan visa bilder för att exemplifiera hårstilar när det behövs. Allt för att nå visionen. Ta din tid – vår hårstylist älskar det här kreativa momentet!

 

Undersökning

Under konsultationen gör vi en undersökning för din hårtransplantation utifrån tre infallsvinklar: strategiska lösningar, personliga förutsättningar och estetiskt helhetsintryck.

 

Donationszoner

Vi undersöker dina donationszoner, dvs de områden där hårsäckar är genetiskt kodade att växa permanent. Donationszonerna finns på baksidan av huvudet, nacke och även på bröstet. Vi undersöker antalet hårsäckar du har och tar även hänsyn till att dina hårsäckar naturligt växer tätt intill varandra i grupp. Dessa grupper av hårsäckar kallas grafts och finns i olika antal; singel, dubbel, trippel eller kvadrupel.

Vi tar även hänsyn till:

  • om du har vårtor, ärr, eksem, psoriasis, hudförändringar sedan tidigare
  • dina individuella virvlar i hårbotten, hur ditt hår rör sig och växer
  • att behålla en jämn och naturligt fin fördelning när vi plockar ut hårsäckar från donationszonen.
  • hårsäcksgrupper växer i olika antal; singel, dubbel, trippel eller kvadrupel
  • att koordinera och förflytta hårsäckar strategiskt för att framhäva fylligheten i din nya hårstil.

 

Skapa din hårstil (estetiska helheten)

Det bästa sättet för att skapa din egen hårstil är att helt enkelt testa olika alternativ. Vi ritar ut hårlinjer tillsammans med en anpassad penna. Det går att tvätta bort linjerna direkt, därför kan vi testa olika ritningar. Vi använder anpassade speglar så att du på ett bekvämt sätt kan se dig själv från olika vinklar och få översikt.

 

Boka din hårtransplantation

Inför din behandling behöver vi bedöma antalet hårsäckar du behöver för att genomföra din vision. Det gör vi tillsammans baserat på dina förutsättningar, behov och preferenser. När vi nått en tydlig bild kan vi boka en tid för din hårtransplantation. Du kan välja fritt om du vill vänta eller boka din tid direkt.