Före behandlingen –
konsultation

Att ta steget och boka en konsultation är ett enormt kliv för somliga. Det är första steget mot en ny verklighet. Därför förstår vi att det första mötet med oss är avgörande, och garanterar därför alla våra kunder ett respektfullt och empatiskt första möte.

När den trygga stämningen är etablerad är det dags för din hälsodeklaration. Hälsodeklarationen är en blankett som du ska fylla i för att vi behöver veta hur din hälsa är, och vilka faktorer vi eventuellt behöver ta hänsyn till. Med stor kännedom om våra patienter kan vi utföra förstklassiga hårtransplantationer. Olika mediciner och hormontillskott kan påverka processen och är därför något som vi behöver känna till. Allt för våra patienters säkerhet och trygghets skull.

Din vision

Många gånger har man en drömbild. Vi vill först och främst att du berättar om den. Hur ser ditt drömhår, ditt drömskägg eller dina drömögonbryn ut?

När vi har en tydlig bild över visionen tittar vi närmare på din grund och dina drag. Vi planerar tillsammans och tittar på exempelbilder. Allt för att nå visionen. Den här delen får gärna ta tid – vår hårstylist älskar det här kreativa momentet!

 

Undersökning

Under konsultationen gör vi en undersökning för din hårtransplantation utifrån tre infallsvinklar: strategiska lösningar, personliga förutsättningar och estetiskt helhetsintryck.

 

Donationsområden

Vi undersöker dina donationsområden, det vill säga de områden där hårsäckar är genetiskt kodade att växa permanent. Dessa områden finns på baksidan av huvudet, nacke och även på bröstet.

Vi undersöker antalet hårsäckar du har och tar även hänsyn till att dina hårsäckar naturligt växer tätt intill varandra i grupp. Dessa grupper av hårsäckar kallas grafts och finns i olika antal; singel, dubbel, trippel eller kvadrupel.

Vi tar även hänsyn till:

  • Om du har vårtor, ärr, eksem, psoriasis eller hudförändringar sedan tidigare.
  • Dina individuella virvlar i hårbotten, hur ditt hår rör sig och växer.
  • Att behålla en jämn och naturligt fin fördelning när vi plockar ut hårsäckar från donationsområdet.
  • Att koordinera och förflytta hårsäckar strategiskt för att framhäva fylligheten i din nya hårstil.

 

Den estetiska helheten

Under konsultationen pratar vi givetvis om de nya, spännande alternativen en hårtransplantation kan ge dig. En hårtransplantation kommer öppna helt nya dörrar och vi hjälper dig gärna med olika förslag när det kommer till exempelvis styling och frisyr.

Vi ritar ut hårlinjer tillsammans med en anpassad penna. Pennan går att tvätta bort direkt, därför kan vi testa olika ritningar. Vi använder anpassade speglar så att du på ett bekvämt sätt kan se dig själv från olika vinklar och få en överblick. Vi vill helt enkelt att du ska få en så tydlig och sanningsenlig bild som möjligt av det tänkta resultatet.

 

Boka din hårtransplantation

En del har kommit väldigt långt i tanken och känner sig säkra direkt efter konsultationen. Andra befinner sig i ett tidigare skede och behöver fundera några vändor till. Vi har träffat alla sorters människor och har full förståelse för din unika inställning.

Om du efter konsultationen känner dig trygg och säker är du givetvis välkommen att boka en tid för behandling direkt. Annars går du hem, funderar och kontaktar oss när det känns rätt. Vi finns på Vasagatan 2 i centrala Göteborg när du är redo.