Dermapen / Microneedling
kombinerat med PRP-behandling

För ungefär två år sedan introducerades Behandlingen Dermapen Microneedling till branschen. Sedan dess har Microneedling med Dermapen erbjudit en rejäl boost för huden till personer i olika åldrar med olika hudtyper, hudtoner, hudfärger och hudproblem. För oss och våra kunder på Hair TP Clinic i Göteborg har behandling med Microneedling skapat flertalet positiva effekter såsom en jämnare hy med en föryngrad finish. Dessutom reduceras ett brett spektra av problemområden; fina linjer, ärr, acneärr, upphöjda ärr, rynkor, röklinjer, solskada, förtida åldrad hud, förstorade porer och mildare brännskada. Har du en historia med ovana att klämma finnar i ansiktet och lever kvar med dessa märken? Även detta går att lösa med en Microneedling. Kombinera din PRP-behandling med Microneedling och få en ny finish till din hy och fantastiska resultat! Vill du göra en Microneedling-behandling med Dermapen så ska du komma till oss, vi finns i vasastan i Göteborg

En Dermapen är utformad likt en penna och har ett munstycke som innehåller 12 st steriliserade engångsnålar

Hur fungerar Microneedling

Microneedling utförs med en liten maskin som är utformad likt en penna (därav namnet dermapen) och har ett munstycke som innehåller 12 st steriliserade engångsnålar. Nålarna sitter tätt intill varandra och penetrerar det yttersta hudlagret mellan 0,2-1,2 millimeters djup beroende på huden problematik. Det är möjligt att antingen välja viss millimeter som ska användas över hela problemområdet eller välja nålar som kan växla i millimeter under en behandling och anpassas för ett område med varierande problematik. Har du exempelvis acne kan du ha olika gropar som behöver ett djupare stick medan resten av huden endast behöver ytliga stick. Vi vrider helt enkelt på pennan när vi vill anpassa millimetern efter din hy.

 

Varför är Dermapen kombinerat med PRP-behandling effektivt?

När vi använder Dermapen genomför vi 1300 stick i huden per sekund. Den åverkan som skapas på huden frisätter plasman som injicerats med PRP samtidigt som huden reagerar och förbereder sig för att skapa ett nytt hudlager. Kombinationen av Dermapen och en PRP-behandling accelererar läkningen och produktionen av kollagen och elastin. Resultatet skapar en fastare, föryngrad och jämn finish i det yttersta hudlagret. Det bästa är att du ser och känner resultat efter bara några dagar och förvånas över en fortsatt ökad förbättring flera månader framåt.

 

Läkning och återhämtning

Syftet med Dermapen och PRP-behandling är att stimulera och accelerera kollagenproduktionen och skapa en läkningsprocess i det yttersta hudlagret som ska byggas om friskt och på nytt. Genom att injicera plasman under behandlingen skapas en fascinerande läkning och återhämtning. Du kan förvänta dig att bli röd i området du behandlar under 1-3 dagar. Därefter kommer du börja se resultaten.

 

Antal behandlingar

Antalet behandlingar varierar beroende på behov och hudområde. Generellt kan man vi rekommendera mellan 3-6 behandlingar för 6 veckors mellanrum för ett optimalt resultat. Väljer du att kombinera Dermapen med PRP-behandling får du en hastigare läkningsprocess vilket innebär att du endast behöver 4 veckors mellanrum till nästa behandling.

 

Dermapen-behandling rekommenderas för:

 • För dig som har fina linjer, rynkor eller reducerad spänst i huden
 • För dig som har stora porer, pormaskar eller milier
 • För dig som har föråldrad hy
 • För dig som har ärr, acneärr eller lättare brännskador
 • För dig som har hudpigmenteringar eller annan solskada
 • För dig som har hudbristningar eller celluliter
 • För dig som har märken på huden på grund av ovana att klämma på finnar

Dermapen erbjuder en rejäl boost för huden och till personer i olika åldrar med olika hudtyper, hudtoner, hudfärger och hudproblem.

 

Så går en behandling till

Förberedelser före din Dermapen-behandling

Inför din behandling är det bra att undvika blodförtunnande så att du slipper blöda mer än vanligt. I 48 timmar före din Dermapen och PRP-behandling ska du undvika exempelvis Ipren omega-3 som finns naturligt i mat såsom fet fisk och avokado. Du reducerar blödningen och risken för blåmärken.Om du ska behandla ett större område, såsom hudbristningar i armar eller mage, är det en god idé att klä sig praktiskt och luftigt. Under 24 timmar ska du även undvika:

 • Energidryck före din behandling
 • Brun-Utan-Sol före din behandling
 • Smink efter din behandling
 • AHA-syra eller annan kraftig hudvårdsprodukt efter din behandling
 • Träning efter din behandling

 

Konsultation för din Dermapen-behandling

Du är alltid välkommen på en kostnadsfri konsultation hos oss! Där får vi se vad du vill förbättra och går igenom dina förutsättningar, förväntningar och resultat. Vi förklarar även mer specifikt vad behandlingen innebär för dina behov. Vi bedömer vilka millimeter du behöver för att få önskvärt resultat.

 

Bedövningssalva och blodprov

Vi börjar med att rengöra och avlägsna eventuellt smink eller annan hudvårdsprodukt. Därefter smörjer vi det hudområde som ska behandlas med Dermapen (eller PRP-behandlas) med bedövningssalva och låter det verka i 45 minuter. Om du väljer att kombinera din behandling med PRP kommer vi förbereda blodprovet under tiden bedövningssalvan verkar.

 

PRP-behandling

Om du väljer att kombinera din Dermapen-behandling med en PRP-behandling, kommer vi börja med att injicera plasman innan vi går vidare. Syftet är att stimulera kollagen, elastin, och läkningsprocessen.

 

Dermapen

Efter din PRP-behandling går vi vidare till Dermapen. Vi riktar vår Dermapen till behandlingsområdet och rör oss fram och tillbaka för att låta nålarna penetrera det yttersta hudlagret.

 

Ansiktsmask: Aloe Vera

Avslutningsvis behandlar vi hudområdet med en Aloe Vera-mask som verkar lugnande och återfuktande.

 

Dermapen rekommenderas inte om du:

 • Behandlas med blodförtunnande läkemedel, har blödarsjuka eller annan ärftlig sjukdom
 • Behandlas, eller har under de 6 senaste månaderna behandlats med läkemedlen; Roaccutan eller Isotretinoin
 • Har hudcancer
 • Har aktiv akne eller rosacea
 • Benägenhet för keloid
 • Svår dermatit eller psoriasis
 • Svår diabetes
 • Är gravid eller ammande

 

Din hud strax efter en Dermapen-behandling

Räkna med att det behandlade hudområdet kommer att vara rött strax efter behandlingen. Rodnaden lägger sig ofta efter 1-3 dagar. Skillnaden på antalet dagar det tar för rodnaden att avta beror på hur djupgående din behandling är och vilken hudtyp du har. Under tiden som du ser rodnaden behöver du komma ihåg att det är en återhämtningsprocess som pågår. Ta väl hand om huden. Du bör undvika andra injiceringar på huden under 2 veckor efter en Dermapen-behandling men även andra starka hudvårdsprodukter såsom AHA-syror. Utöver det behöver du även undvika följande de närmsta 24 timmarna efter din behandling:

 • Smink
 • Träning
 • Sol och UV-ljus
 • Bada i bassäng, jacuzzi

 

Läkningsprocessen efter din Dermapen-behandling

Under de första dagarna kommer du se en tydlig rodnad, därefter kan huden börja flagna. Du bör inte röra vid ansiktet eller försöka pilla bort flagnande hud. Syftet är att låta huden läka jämt för att nå en slät effekt på resultatet. Du ska tvätta ansiktet morgon och kväll med en mild tvål och smörja med en återfuktande hudkräm som gör det enklare att läka.

 

Resultaten från Dermapen sker successivt

Med en Dermapen-behandling kan du förvänta dig en slätare hud. Du ser naturligtvis en förbättring redan efter några dagar men den främsta förändringen sker gradvis under 6-12 månader. Det du framförallt kommer lägga märke till är att hudens uppstramning och känna en lenhet. Vi följer upp resultat under ett uppföljningsbesök.