Dermapen / Microneedling
– behandling för jämnare hy

I slutet av 2018 introducerades behandlingen “Dermapen Microneedling” till branschen. Dermapen är ett registrerat varumärke för en av de bästa nålarna på marknaden för microneedling. I flera år har microneedling med högkvalitativa nålar såsom Dermapen erbjudit personer i olika åldrar en rejäl boost för huden. Microneedling fungerar på alla olika hudtyper, hudtoner, hudfärger och hudproblem.

Dermapen / Microneedling
kombinerat med PRP-behandling

För oss och våra kunder på Hair TP Clinic i Göteborg har behandling med microneedling skapat flertalet positiva effekter, såsom jämnare hy med en föryngrad finish. Dessutom kan microneedling reducera ett brett spektra av problemområden, till exempel fina linjer, ärr, acneärr, upphöjda ärr, rynkor, röklinjer, solskada, förtida åldrad hud, förstorade porer och mildare brännskador.

Ett av de vanligaste problemområdena vi ser är självförvållade märken i ansiktet. Kanske har även du en historia av att klämma finnar som lämnat fula märken i ansiktet? Även detta går att lösa med microneedling. Kombinera din PRP-behandling med microneedling och få en ny finish till din hy. Vill du göra en microneedling-behandling med Dermapen så ska du komma till oss, vår klinik finns i Vasastan i Göteborg.

Vad är Dermapen? Hur fungerar Microneedling?

Ordet derma syftar på hudvård och pen betyder penna. Förenklat kan vi då säga att Dermapen betyder hudvårdspenna.

Microneedling utförs med en liten maskin som är utformad likt en penna, och har ett munstycke som innehåller 12 stycken steriliserade engångsnålar. Nålarna sitter tätt intill varandra och penetrerar det yttersta hudlagret på mellan 0,2 – 1,2 millimeters djup beroende på hudens problematik.

Efter en konsultation kan vi avgöra vilket tillvägagångssätt som blir bäst just för dig. Vi kan välja en nål med en viss millimeter som ska användas över hela problemområdet, eller välja nålar som kan växla i millimeter under en behandling. Det sistnämnda fungerar bättre för ett område med varierande problematik. Har du exempelvis acne kan du ha olika djupa gropar som behöver olika stick, medan resten av huden endast behöver ytliga stick. På Hair TP Clinic i Göteborg utför vi microneedling som är 100% anpassad efter din hy.

Varför är microneedling kombinerat med PRP-behandling effektivt?

PRP-metoden går ut på att vi injicerar din egna blodplasma till huden för att stimulera stamcellerna och därmed öka produktionen av proteiner. När vi använder Dermapen genomför vi 1300 stick i huden per sekund. Detta momentet frisätter plasman som injicerats med PRP samtidigt som huden reagerar och förbereder sig för att skapa ett nytt hudlager.

Kombinationen av microneedling och PRP-behandling accelererar läkningen och produktionen av kollagen och elastin (två kraftfulla proteiner vad gäller cellförnyelse och föryngring). Resultatet skapar en fastare, föryngrad och jämn finish i det yttersta hudlagret. Det bästa är att du ser och känner resultat efter bara några dagar och kan förvånas över en fortsatt ökad förbättring flera månader framåt. It’s the gift that keeps on giving, som vi brukar säga här på Hair TP Clinic Göteborg.

Läkning och återhämtning

Syftet med PRP-behandling är delvis att stimulera och accelerera kollagenproduktionen, medan syftet med microneedling är att stimulera en läkningsprocess i det yttersta hudlagret för att ge ny lyster. Genom att injicera plasman under PRP-behandlingen skapas en fascinerande läkning och återhämtning, som sedan förstärks med hjälp av microneedling. Du kan förvänta dig att bli röd i området du behandlar under 1-3 dagar. Därefter kommer du börja se resultaten, som sedan fortsätter att förbättras under flera månader efteråt tack vare blodplasmans funktion.

Antal behandlingar med Dermapen-microneedling

Antalet behandlingar varierar beroende på behov och hudområde. Generellt kan man vi rekommendera mellan 3-6 behandlingar med 6 veckors mellanrum för ett optimalt resultat. Väljer du att kombinera microneedling med PRP-behandling får du en hastigare läkningsprocess vilket innebär att du endast behöver 4 veckors mellanrum till nästa behandling.

Microneedling-behandling rekommenderas för dig med

 • Fina linjer, rynkor eller reducerad spänst i huden
 • Stora porer, pormaskar eller milier
 • Föråldrad hy
 • Ärr, acneärr eller lättare brännskador
 • Hudpigmenteringar, pigmentfläckar eller annan solskada
 • Hudbristningar eller celluliter
 • Märken på huden på grund av ovana att klämma på finnar

Microneedling erbjuder en rejäl boost för huden och rekommenderas till personer i olika åldrar med olika hudtyper, hudtoner, hudfärger och hudproblem.

Konsultation inför din behandling med microneedling

Vi vill veta hur du mår och hur du tänker, inför och efter alla våra behandlingar. Därför erbjuder vi alltid kostnadsfri konsultation och uppföljningsbesök, även vid behandling med microneedling. Det bästa sättet att ta del av de unika fördelarna med en microneedling-behandling med Dermapen är att träffa våra specialister på plats i Göteborg. Du får möjlighet att prata om dina hudutmaningar, önskemål, förutsättningar och resultat och vi förklarar hur vi går till väga på ett begripligt sätt.

Så går en behandling till

Förberedelser inför din microneedling-behandling

Inför din behandling är det bra att undvika blodförtunnande så att du slipper blöda mer än nödvändigt. I 48 timmar före din microneedling-behandling och PRP-behandling ska du undvika exempelvis Ipren och kosttillskott av omega-3. Omega-3 återfinns även naturligt i mat såsom fet fisk och avokado, genom att även undvika dessa livsmedel dagarna före din behandling kan du reducera blödningen samt risken för blåmärken.

Om du ska behandla ett större område, såsom hudbristningar på armarna eller magen, är det en god idé att klä dig praktiskt och luftigt.

Före din behandling är det viktigt att under 24h undvika:

 • Energidryck
 • Brun-Utan-Sol
 • Smink

Efter din behandling är det viktigt att under 24h undvika:

 • AHA-syra eller annan kraftig hudvårdsprodukt
 • Smink
 • Träning
 • Bad i bassäng eller jacuzzi
 • Sol och UV-ljus

 

Bedövningssalva och blodprov

När det är dags för din spännande behandling börjar vi med att rengöra och avlägsna eventuellt smink eller annan hudvårdsprodukt. Därefter smörjer vi det hudområde som ska behandlas med bedövningssalva och låter det verka i 45 minuter. Om du väljer att kombinera din behandling med PRP kommer vi förbereda blodprovet under tiden bedövningssalvan verkar. Här kan du läsa mer om hur just PRP-behandlingen fungerar.

 

Vi börjar med en PRP-behandling

Om du väljer att kombinera din microneedling-behandling med en PRP-behandling kommer vi börja med att injicera plasman innan vi går vidare. Kombinationen av microneedling och PRP-behandling accelererar läkningen samt produktionen av kollagen och elastin (två kraftfulla proteiner vad gäller cellförnyelse och föryngring). Efter PRP-behandlingen går vi över till microneedling-behandlingen.

 

Microneedling med dermapen

Efter din PRP-behandling går vi vidare till microneedling. Vi riktar vår Dermapen till behandlingsområdet och rör oss fram och tillbaka för att låta nålarna penetrera det yttersta hudlagret. Behandlingen kan ta allt mellan 30-60 minuter, men kan gå fortare eller också ta längre tid beroende på hur stort område som ska behandlas. Allt detta får du information om på din kostnadsfria konsultation hos oss i Göteborg.

 

Ansiktsmask med Aloe Vera

Avslutningsvis behandlar vi hudområdet med en Aloe Vera-mask som verkar lugnande och återfuktande.

Microneedling rekommenderas inte om du

 • Behandlas med blodförtunnande läkemedel, har blödarsjuka eller annan ärftlig sjukdom
 • Behandlas, eller har under de 6 senaste månaderna behandlats med läkemedlen roaccutan eller isotretinoin
 • Har hudcancer
 • Har aktiv akne eller rosacea
 • Benägenhet för keloid
 • Svår dermatit eller psoriasis
 • Svår diabetes
 • Är gravid eller ammande

 

Om du är osäker om microneedling är någonting för dig är du välkommen att kontakta oss på kliniken i Göteborg så vägleder vi dig. Våra hudspecialister vet vad som funkar för din hud, oavsett hudtyp eller hudtillstånd.

Din hud strax efter en microneedling-behandling

Räkna med att det behandlade hudområdet kommer att vara rött strax efter behandlingen. Rodnaden lägger sig efter 1-3 dagar och är bara ett tecken på att behandlingen har fungerat.

Skillnaden på antalet dagar det tar för rodnaden att avta beror på hur djupgående din behandling är och vilken hudtyp du har. Under tiden som du ser rodnaden behöver du komma ihåg att det är en återhämtningsprocess som pågår. Ta väl hand om huden, utsätt den inte för stress i onödan.

Du bör undvika andra injiceringar på huden under 2 veckor efter en microneedling-behandling. Du bör även undvika andra starka hudvårdsprodukter som innehåller AHA-syror. (Många ansiktsprodukter innehåller AHA-syror, titta på innehållsförteckningen). Utöver det behöver du även undvika följande de närmsta 24 timmarna efter din behandling:

 • Smink
 • Träning
 • Sol och UV-ljus
 • Bad i bassäng eller jacuzzi

Läkningsprocessen efter din microneedling-behandling

Under de första dagarna kommer du se en tydlig rodnad, därefter kan huden börja flagna. Detta är helt normalt och betyder bara att de döda hudcellerna faller bort. Du bör inte röra vid ansiktet eller försöka pilla bort flagnande hud. Du vill låta huden läka jämnt för att nå maximal slät effekt. Du är alltid välkommen att kontakta oss på kliniken i Göteborg, antingen via telefon eller med ett besök, om du skulle känna dig villrådig.

Du ska tvätta ansiktet morgon och kväll med en mild tvål och smörja med en återfuktande hudkräm som hjälper huden att läka. I övrigt kan du se till att äta bra och dricka mycket vatten vilket hjälper huden inifrån.

Resultaten från microneedling sker successivt

Med en Dermapen-behandling kan du förvänta dig en slätare hud. Du ser en förbättring redan efter några dagar men den främsta förändringen sker gradvis under 6-12 månader. Det du framförallt kommer lägga märke till är hudens uppstramning och en ny glow. Precis som med alla våra behandlingar på Hair TP Clinic Göteborg följer vi upp alla resultat med ett uppföljningsbesök.

Claes Lindblom
Har varit hos Exona och Fazli på Hair TP Clinic flera gånger och gjort bl.a PRP med väldigt bra resultat. Det är en fantastisk klinik med underbara människor som brinner för sitt arbete och sina kunder. Tveka inte på att besöka denna klinik.
Oskar Bengtsson
Varit otroligt väl bemött från start. Är supersnälla och proffesionella! Kommer fortsätta komma tillbaka! Är supernöjd med resultatet dessutom!
Albanian Shqiptar
Väldigt duktiga och trevliga 😊 Rekommenderar starkt.
Ronja Hedström
Jag är Hair TP Clinic evigt tacksam. Mitt hår är tjockare och starkare än någonsin efter bara 3 prp. Mitt hår är något jag verkligen älskar med mig själv då Jag har extremt långt hår. På grund av medicinskas skäll tappade jag väldigt mycket hår och mycket av mitt självförtroende. Det har jag nu fått tillbaka. Jag rekommenderar TP hair clinic till alla. Jag önskar att jag besökt dom tidigare. Utöver fantastiskt resultat är personalen den absolut bästa, och deras klinik den vackraste i Göteborg.
D B
Yrkesskicklighet samt kundbemötande i toppklass! Efter att ha spenderat massvis med tid att utvärdera olika alternativ hos kliniker i Sverige samt i utlandet, landade valet att göra min andra HT hos HairTP Clinic, för deras erfarenhet inom branschen samt prisbild. Vid sidan om det varma bemötandet, visar teamet med Fazli och Egzona i spetsen stor engagemang kring en redan från start. Efter knappt några månader så är jag supernöjd med mitt preliminära resultat. Kan inte rekommendera denna klinik nog! 🌟
Abdulrahman Elyassir
Utmärkt resultat samt underbar personal. Rekommenderar starkt!
carolina Hultgren
Jag är vänligt nöjt med den klinik