Hårtransplantation för män
hos Hair TP Clinic i Göteborg

Håravfall är ett vanligt problem bland män och det kan ha en betydande inverkan på självkänslan och självförtroendet.

Du är absolut inte ensam om dessa känslor. Lyckligtvis så finns det hjälp att få med flera behandlingar tillgängliga, inklusive hårtransplantationer, som återställer hårväxten på hårlinjen, hjässan och kronan. Vi ser även till att förbättra kvaliteten på håret genom PRP-behandlingar som bromsar håravfall och stimulerar hårtillväxten.

Hair TP Clinic erbjuder en garanti på minst 95% håråterväxt.

Hårtransplantation för män med senaste tekniken – mitt i centrala Göteborg

 

 • Vi är specialister på hårtransplantation för män, hårimplantat och hårstyling.
 • Vi är erfarna – verksamma sedan 2014.
 • Vi använder den senaste tekniken för hårtransplantation – FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) och DHI- metoden (Direct Hair Implant).
 • Vi har konkurrenskraftiga priser.
 • Vi inkluderar 4 st PRP-injektioner i alla hårtransplantationer.
 • Du behöver inte nödvändigtvis raka bort allt hår på hjässan vid din hårtransplantation.
 • Du kan komma till oss och genomgå en konsultation helt kostnadsfritt.

Konsultation – det första steget

Hos oss på Hair TP Clinic vill vi att alla ska känna sig välkomna och vi vet att det är ett stort steg att boka en konsultation. Vår vision är därför att skapa en så harmonisk och lugn miljö som möjligt. Därför är konsultationen alltid kravlös och kostnadsfri.

När du kommer på din konsultation är det viktigt att du berättar för oss om din vision med ingreppet. När vi fått en tydlig uppfattning av din drömbild och målet din hårtransplantation tittar vi närmare på dina individuella förutsättningar.

På konsultationen ritar vi upp ditt nya hårfäste. När vi gör detta tar vi hänsyn till din ansiktsform och muskulatur i ansiktet för att åstadkomma ett så naturligt resultat som möjligt. För oss på Hair TP Clinic är det viktigt att du får med dig en tydlig och realistisk målbild.

Vanligaste orsakerna till manligt håravfall

Manligt håravfall eller androgen alopeci är en vanlig form av håravfall som drabbar män.

Den absolut vanligaste orsaken till manligt håravfall är ärftlighet. Har männen i din släkt blivit tunnhåriga med åldern så är det stor sannolikhet att även du drabbas.

Andra faktorer som kan leda till håravfall är hormoner, så som testosteron. När nivån av dessa hormoner ökar så kan de orsaka håravfall. Även ålder spelar in, många män upplever att hårtillväxten gradvis minskar med åldern. Detta beror på en kombination av genetik och hormoner.

Det finns också generella orsaker till håravfall hos både kvinnor och män. Det kan handla om stress, läkemedel, graviditet, amning och medicinska tillstånd. Vänligen notera att vi inte utför hårtransplantationer på gravida eller ammande kvinnor.

Hur kan en hårtransplantation hjälpa dig

En hårtransplantation är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att man flyttar hårsäckar från ett område på huvudet där det finns mycket hår till ett område där det är tunnare eller inget hår alls.

En hårtransplantation kan hjälpa till att förbättra ditt självförtroende och höja din självkänsla. Genom att återställa hårfästet kan du få en mer ungdomlig look. Många män upplever en förstärkt självkänsla efter en hårtransplantation.

Den manliga hårlinjen

Till skillnad från kvinnor, som har en bred arsenal av föryngrande knep, är en snygg hårlinje en av de viktigaste markörerna för det som anses attraktivt för män. Den maskulina hårlinjen har ofta ett skarpare utseende och det som kan upplevas som mindre attraktivt är vikarna; när håret faller bort i triangulära partier från pannan upp på huvudet.

Med bland annat åldern så kryper hårfästet högre upp och män blir ofta tunnhåriga. Vid en hårtransplantation vill man ofta återställa hårfästet genom att förflytta det längre ner mot pannan igen. Ett typiskt manligt drag är den skarpa hårlinjen och det kan en hårtransplantation också hjälpa dig att återställa.

hårrocessen

Vi genomför våra hårtransplantationer med FUE-metoden. Det innebär att vi extraherar enskilda hårsäckar från nacken också kallat ”donations-område” och placerar de där du upplever tunnhårighet eller håravfall.

När vi genomför hårtransplantationer på män så rakar vi ofta hela huvudet, detta är dock inget krav. Vänligen notera att vi rakar på plats inför din hårtransplantation, detta är alltså inget du ska göra innan du kommer hit.

Vår förhoppning är såklart att du ska bli så nöjd som möjligt och därför fotar vi alltid på konsultation, dagen för ingreppet, under samtliga PRP-behandlingar och på återbesöket. Vid återbesöket går vi igenom bilderna tillsammans med dig för att åskådliggöra resultatet.

Är du nyfiken på hur själva processen går till?
För att du ska känna dig så trygg som möjligt kan du läsa om processen steg för steg!

Processen – steg för steg

Steg 1. Du har kanske märkt av att ditt hårfäste har krupit högre upp på huvudet och håret börjat tunnas ut. Kanske har du testat alltifrån olika schampon till läkemedel för att förebygga och försöka återställa ditt hårfäste men inte fått önskvärt resultat? Då tycker vi att det är dags att ta tag i saken och boka tid för en konsultation!

Steg 2. Du kommer till oss på konsultation och får prata med en av våra specialister. Här går vi tillsammans igenom dina förväntningar med ingreppet. Vi går igenom medicinsk historia och avgör om du är en lämplig kandidat för ingreppet. Vi ritar sedan upp ditt nya hårfäste och tar då hänsyn till din ansiktstyp, muskulatur och andra förutsättningar för att du ska bli så nöjd som möjligt. Om allt känns bra för dig så bokar vi in en tid för hårtransplantation direkt på plats. Vill du gå hem och tänka igenom allt så går det jättebra. Konsultationen är kravlös och kostnadsfri.

Steg 3. Dagen för ingreppet

Steg 4. Veckan efter ingreppet kan du uppleva lite smärta och svullnad. Undvik fysisk aktivitet.

Steg 5. PRP-behandlingar. I våra hårtransplantationer ingår 3 PRP-behandlingar. Vi rekommenderar att du genomför dessa med ca 4 veckors mellanrum.

Steg 6. Återbesök. Efter ca 1 år är du välkommen tillbaka på återbesök.

 

Hårsäckar och donationsområde

Hårsäckar är små gropar i huden där håret växer. Varje hårsäck innehåller en hårsäck och flera hårstrån. Hårsäckar kan extraheras från en del av patientens huvud och transplanteras till ett annat område som har brist på hår. Hos oss på Hair TP Clinic görs detta via FUE-metoden.

FUE-metoden innebär att individuella hårsäckar extraheras från donationsområdet och transplanteras till det önskade området.

Donationsområdet är den delen av patientens huvud där hårsäckar kan extraheras för att transplanteras. Det är viktigt att donera hår från ett område som inte kommer drabbas av håravfall i framtiden. Det vanligaste området att donera hår från är baksidan av huvudet.

Efter att hårsäckarna transplanterats kommer de gradvis att etablera sig och börja producera hår. Du får räkna med att det tar flera månader för håret att växa till sin fulla längd.

Förnya ditt utseende med hårtransplantation hos Hair TP Clinic – en trygghetsgivande och personlig upplevelse

Har du länge känt dig osäker på grund av ditt håravfall och önskat återfå det ungdomliga utseendet? Det är här vi på Hair TP Clinic kommer in. Vi specialiserar oss på hårtransplantationer som inte bara ger dig ditt hår tillbaka, utan även ditt självförtroende.

Varför överväga en Hårtransplantation?

Håravfall är ett vanligt problem som påverkar många människor oavsett kön och ålder. Det kan vara en källa till stort obehag och kan leda till minskat självförtroende och självkänsla. Hårtransplantation är ett effektivt sätt att tackla detta problem och återfå ditt naturliga utseende. Här är några skäl att överväga en hårtransplantation:

 • Permanent Lösning: Hårtransplantation är en permanent lösning på håravfall. De transplanterade håren är dina egna och kommer att växa som vanligt, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att tappa dem igen.
 • Förbättrat Utseende: En hårtransplantation kan dramatiskt förbättra ditt utseende och återge dig det unga och vitala utseende du längtar efter. Det kan även hjälpa dig att se äldre ut än vad du faktiskt är.
 • Förhöjt Självförtroende: När du ser resultatet av din hårtransplantation kommer ditt självförtroende att skjuta upp i höjden. Du kommer att känna dig självsäkrare och mer nöjd med ditt utseende.
 • Naturliga Resultat: På Hair TP Clinic är vi specialiserade på att skapa naturliga resultat som smälter in perfekt med ditt befintliga hår. Ingen kommer att kunna se att du genomgått en transplantation.

Hur påverkar det ditt Utseende?

En hårtransplantation påverkar inte bara din hårlinje, den påverkar hela ditt utseende och därmed din självbild. Med ett fylligare hår får du ett yngre och mer attraktivt utseende. Här är några sätt hur hårtransplantation kan påverka ditt utseende:

 • Förbättrad Hårlinje: Genom att fylla i kala fläckar eller tunna områden får du en mer symmetrisk och ungdomlig hårlinje.
 • Ansiktsinramning: Håret spelar en viktig roll i att rama in ditt ansikte. Med en hårtransplantation kan du förbättra ansiktsstrukturen och skapa en mer attraktiv ansiktsinramning.
 • Ökad Attraktivitet: Ett fylligare hår är ofta förknippat med ungdom och attraktivitet. Det kan göra dig mer tilldragande och öka ditt självförtroende i sociala och professionella sammanhang.

På Hair TP Clinic strävar vi efter att ge våra patienter de mest avancerade och skräddarsydda hårtransplantationerna för att förändra deras liv positivt. Om du överväger en hårtransplantation, tveka inte att kontakta oss för en konsultation. Vi är här för att hjälpa dig återfå ditt förlorade hår och ditt självförtroende.

Tillsammans kan vi skapa ett vackrare och mer självsäkert du. Välkommen till Hair TP Clinic – din partner på resan till ett nytt utseende och ett nytt självförtroende.

Kontakta oss idag för en personlig konsultation och ta det första steget mot ett nytt och förbättrat utseende.

Efterbehandling med PRP

I våra hårtransplantationer ingår 4 stycken efterbehandlingar med PRP.

En PRP-behandling är en beprövad metod som används för att stimulera hårsäckarna och på så vis aktivera och öka hårväxten. PRP står för Platelet Rich Plasma. Metoden går ut på att man tar ett par provrör med blod från patienten, sedan separerar man blodplättarna i en centrifug och får då fram det som kallas för plasman.

Behandlingen är nästan helt smärtfri och tar cirka 45 minuter.

Vanliga frågor om hårtransplantation för män

Det finns två huvudtyper av hårtransplantationer varav den ena FUT (Follicular Unit Transplantion) är en gammal metod som används mer sällan idag. Den innebär att man plockar ut en remsa ur huden med hår som sedan separeras och placeras på det önskade området. Den andra metoden FUE (Follicular Unit Extraction) är den vanligaste metoden och även den metoden som vi på Hair TP clinic använder oss utav. Denna metoden går ut på att man plockar ut enskilda hårsäckar och placerar på önskat område. FUE-metoden ger ett mer naturligt resultat och du minimerar även risken för ärr.

Hur många hårsäckar som kan flyttas vid en hårtransplantation beror på hur tätt ditt hår är. Vissa kan flytta 3000 grafts på grund av tunnare hårväxt, medans andra kan flytta över 7000 grafts. Just dina förutsättningar avgörs bäst hos oss på en kostnadsfri konsultation.

Nej, det enda som kan kännas är lokalbedövningen. Själva ingreppet är helt smärtfritt. Efteråt kan du uppleva viss ömhet, men det kan lindras med smärtlindring.

Återhämtningstiden efter en hårtransplantation kan variera på grund av olika individuella faktorer, så som storleken på området som behandlats och enskilda patientens hälsa och läkningsförmåga. Generellt sätt kan man räkna med att återhämtningstiden är mellan 7 och 14 dagar. Under denna tid kan du uppleva viss svullnad och ömhet i området. Efter cirka 3 till 6 månader börjar det nya håret att växa ut. Det är viktigt att du följer våra rekommendationer kring eftervård.

Livet ut!

Det transplanterade håret tas från ett område som inte är känsligt för håravfall, t.ex. bak i nacken. Hårsäckarna från donationsområdet behåller sina genetiska egenskaper när man flyttar dem, vilket innebär att hårtransplantationen finns kvar resten av livet.

Mellan 36 000 kr till 57 000 kr beroende på hur många hårsäckar vi tar. Vi kan ge dig en ungefärlig uppgift vid en konsultation.

En hårtransplantation kan ta upp till 8 timmar att genomföra, beroende på hur mycket hår som ska transplanteras. Behandlingen är enkel för oss med lång erfarenhet och då lokalbedövning används gör det inte ont.

Raka inte av ditt hår

Vi vill inte att du ska raka ditt hår innan du kommer till kliniken. Vi behöver ta hänsyn till ditt naturliga svall tas i beaktande inför den nya hårstilen.

Klä dig smart

För att undvika att dra plagg över huvudet så rekommenderar vi att du tar på dig en praktisk tröja med dragkedja eller knappar.

Ät en stadig måltid

Vi rekommenderar att du äter en stadig måltid före ingreppet för att hålla blodsockret uppe under hela behandlingen.

Skapa tid för din hårtransplantation

Vi rekommenderar att du skapar tid för din hårtransplantation. Behandlingen tar mellan 4 och 6 timmar och vi vill att du ska vara avslappnad. Vi rekommenderar även att du tar ledigt 2-3 dagar efter behandlingen för att slippa anstränga dig den första tiden av läkningsprocessen.

Åk hem bekvämt

Vi rekommenderar att du åker bil hem istället för att resa kollektivt. Syftet är att minska risken för infektion och öka bekvämligheten.

Precis som med alla kirurgiska ingrepp så finns det biverkningar och risker med en hårtransplantation. Vissa besvär är i princip oundvikliga, men sköter du eftervården ordentligt så är riskerna få.

Läs mer om risker och biverkningar här.

De vanligaste orsakerna till håravfall hos män är ärftlighet och åldrande. Andra vanliga orsaker inkluderar hormonella obalanser, sjukdomar som hypotyreos (sköldkörtelproblem) eller alopecia areata (ärftligt håravfall), medicinska behandlingar, stress, dåliga kostvanor och bristande hårvård. Håravfall kan också orsakas av användning av vissa läkemedel eller kemikalier, liksom av traumatiska skador på hår och hårbotten.

De transplanterade hårsäckarna tas vanligtvis från områden på huvudet där det finns tillräckligt med hår att ta ifrån, såsom bakhuvudet eller sidorna av huvudet. Dessa områden är vanligtvis mindre mottagliga för genetiskt håravfall och hårstråna där är oftast tjockare och starkare än på andra delar av huvudet.

Det är generellt sätt samma risker för både kvinnor och män. Dock kan män ha kvarstående håravfall på andra delar av huvudet vilket innebär att du kan behöva genomgå ännu ett ingrepp. Du är välkommen till oss på en kostnadsfri konsultation där vi går igenom detta noggrannare med dig.

Claes Lindblom
Har varit hos Exona och Fazli på Hair TP Clinic flera gånger och gjort bl.a PRP med väldigt bra resultat. Det är en fantastisk klinik med underbara människor som brinner för sitt arbete och sina kunder. Tveka inte på att besöka denna klinik.
Oskar Bengtsson
Varit otroligt väl bemött från start. Är supersnälla och proffesionella! Kommer fortsätta komma tillbaka! Är supernöjd med resultatet dessutom!
Albanian Shqiptar
Väldigt duktiga och trevliga 😊 Rekommenderar starkt.
Ronja Hedström
Jag är Hair TP Clinic evigt tacksam. Mitt hår är tjockare och starkare än någonsin efter bara 3 prp. Mitt hår är något jag verkligen älskar med mig själv då Jag har extremt långt hår. På grund av medicinskas skäll tappade jag väldigt mycket hår och mycket av mitt självförtroende. Det har jag nu fått tillbaka. Jag rekommenderar TP hair clinic till alla. Jag önskar att jag besökt dom tidigare. Utöver fantastiskt resultat är personalen den absolut bästa, och deras klinik den vackraste i Göteborg.
D B
Yrkesskicklighet samt kundbemötande i toppklass! Efter att ha spenderat massvis med tid att utvärdera olika alternativ hos kliniker i Sverige samt i utlandet, landade valet att göra min andra HT hos HairTP Clinic, för deras erfarenhet inom branschen samt prisbild. Vid sidan om det varma bemötandet, visar teamet med Fazli och Egzona i spetsen stor engagemang kring en redan från start. Efter knappt några månader så är jag supernöjd med mitt preliminära resultat. Kan inte rekommendera denna klinik nog! 🌟
Abdulrahman Elyassir
Utmärkt resultat samt underbar personal. Rekommenderar starkt!
carolina Hultgren
Jag är vänligt nöjt med den klinik