Hårtransplantation kan dölja dina oönskade ärr

Har du ärr i huvudet, skägget eller ögonbrynen så är det möjligt att dölja dessa med hjälp av en hårtransplantation. Kanske kändes en ögonbryns-piercing helrätt i tonåren? Eller har du varit med om en olycka som lämnat ett fult ärr? Detta är några av ärren vi kan åtgärda med hjälp av en hårtransplantation.

Ärrvävnad på huvudet kan vara resultatet utav kirurgi, olyckor eller brännskador och kan leda till håravfall på det drabbade området. Hårtransplantation på ärr används för att återställa hårväxten på områden där håravfall uppstått pågrund av ärr. Det är en effektiv lösning som ger ett naturligt resultat.

Dölj dina ärr med en hårtransplantation

 

På Hair TP Clinic Göteborg erbjuder vi olika typer av hårtransplantationer för att täcka ärr i ansiktet eller huvudet:

Hur går det till?

När du ska göra en hårtransplantation på ärr tas ofta hår från ett litet område. Därför är detta en relativt enkel behandling.

Vid detta ingreppet använder vi oss utav FUE-metoden. Vi rakar då en liten ruta i donationsområdet och plockar ut de grafts vi behöver. I vissa fall är det så pass tjock hud på ärrvävnaden att det behövs en PRP-behandling innan ingreppet för att skapa blodtillförsel till området. Hela ingreppet är smärtfritt då du får lokalbedövning.

Hos oss får du alltid en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans diskuterar och kommer fram till hur vi bäst kan hjälpa dig.

Ärr efter FUT-metoden

FUT står för Follicular Unit Transplantation eller follikulär enhetstransplantation. Denna metod användes tidigare vid hårtransplantationer och går ut på att man skär ut en bit av huden för att sedan sy ihop igen. Sedan extraherade man samtliga hårsäckar från hudbiten och transplanterade på det önskade området. Detta är en äldre och sämre metod som innebär stor risk för ärrbildning i donationsområdet.

Vi kommer aldrig kunna dölja ärret helt men med hjälp av hårtransplantation kan du avsevärt minska synligheten av ärret genom att transplantera hår på ärret. Vill du minska synligheten ännu mer så går det även att pigmentera det vita ärret så att det smälter in bättre i huden.

Ärr efter skador och olyckor

Ärr från skador och olyckor kan vara både fysiskt och emotionellt smärtsamma för många människor. Det kan påverka självförtroendet och självkänslan, särskilt när ärr förekommer i synliga området som ansiktet eller huvudet. Hårtransplantation kan vara en effektiv behandling för personer som lider av håravfall som orsakats av ärr.

Hårtransplantation för ärr innebär att man flyttar hår från en del av huvudet som inte drabbats av håravfall, till det området där ärret är. Hårsäckarna flyttar försiktigt till området där ärret är. När hårsäckarna är på plats börjar håret växa ut igen och täcka över ärret.

För att vi ska kunna göra en grundlig undersökning och se om en hårtransplantation är möjligt på ditt ärr vill vi gärna att du kommer in till oss på en kostnadsfri konsultation. Här har du möjlighet att ställa frågor till vår kunniga personal.

Medfödda ärr

En del har inte varit med om olyckor utan de har medfödda ärr eller kala fläckar där det saknas hår. Dessa medfödda ärr kan påträffas i hårbotten, i skägget eller i ögonbrynen. Dessa områden kan variera både i storlek och antal. För att fastställa vilka korrigeringar som är möjliga så rekommenderar vi alltid en konsultation för att kunna undersöka dessa områden. För en kostnadsfri och kravlös konsultation i Göteborg, kontakta oss redan idag.

Hårtransplantation för att täcka ärr

Du kan dölja de flesta typ av ärr genom en hårtransplantation

De flesta typer av ärr går att dölja med en hårtransplantation – vi på Hair TP Clinic i Göteborg är specialiserade även inom detta. Vi tar grafts (grupper med hårsäckar) från nacken och flyttar till området med ärrvävnad. Efter en kostnadsfri konsultation gör vi en unik bedömning av ärret och tar sedan fram ett förslag på antal grafts som behöver flyttas.

Vanliga frågor om hårtransplantation på ärr

De flesta typer av ärr går att dölja med en hårtransplantation – vi på Hair TP Clinic i Göteborg är specialiserade även inom detta. Vi tar grafts (grupper med hårsäckar) från nacken och flyttar till området med ärrvävnad.

Vid en kostnadsfri konsultation kan vi titta på hur en lösning kan se ut för dig rent konkret och gå igenom viktiga delar att tänka på och förhålla sig till.

Efter konsultation gör vi en unik bedömning av ärret och tar sedan fram ett förslag på antal grafts som behöver flyttas.

En hårtransplantation för att dölja ärr känns knappt. 95% av smärtan tas bort då vi lokalbedövar området med en luftpistol inför din skäggtransplantation. Luftpistolen är ett vårdinstrument där lufttryck används för att lokalbedöva.

Claes Lindblom
Har varit hos Exona och Fazli på Hair TP Clinic flera gånger och gjort bl.a PRP med väldigt bra resultat. Det är en fantastisk klinik med underbara människor som brinner för sitt arbete och sina kunder. Tveka inte på att besöka denna klinik.
Oskar Bengtsson
Varit otroligt väl bemött från start. Är supersnälla och proffesionella! Kommer fortsätta komma tillbaka! Är supernöjd med resultatet dessutom!
Albanian Shqiptar
Väldigt duktiga och trevliga 😊 Rekommenderar starkt.
Ronja Hedström
Jag är Hair TP Clinic evigt tacksam. Mitt hår är tjockare och starkare än någonsin efter bara 3 prp. Mitt hår är något jag verkligen älskar med mig själv då Jag har extremt långt hår. På grund av medicinskas skäll tappade jag väldigt mycket hår och mycket av mitt självförtroende. Det har jag nu fått tillbaka. Jag rekommenderar TP hair clinic till alla. Jag önskar att jag besökt dom tidigare. Utöver fantastiskt resultat är personalen den absolut bästa, och deras klinik den vackraste i Göteborg.
D B
Yrkesskicklighet samt kundbemötande i toppklass! Efter att ha spenderat massvis med tid att utvärdera olika alternativ hos kliniker i Sverige samt i utlandet, landade valet att göra min andra HT hos HairTP Clinic, för deras erfarenhet inom branschen samt prisbild. Vid sidan om det varma bemötandet, visar teamet med Fazli och Egzona i spetsen stor engagemang kring en redan från start. Efter knappt några månader så är jag supernöjd med mitt preliminära resultat. Kan inte rekommendera denna klinik nog! 🌟
Abdulrahman Elyassir
Utmärkt resultat samt underbar personal. Rekommenderar starkt!
carolina Hultgren
Jag är vänligt nöjt med den klinik