Hårtransplantation kan dölja dina oönskade ärr

En annan stor målgrupp som kan vara i behov av en hårtransplantation är människor med ärrvävnad i ansiktet eller huvudet.

De flesta typer av ärr går att dölja med en hårtransplantation, och vi på Hair TP Clinic i Göteborg är specialiserade även inom detta. Vi tar grafts (grupper med hårsäckar) från nacken och flyttar till området med ärrvävnad. Efter en kostnadsfri konsultation gör vi en unik bedömning av ärret och tar sedan fram ett förslag på antal grafts som behöver flyttas.

Dölj dina ärr med en hårtransplantation

Visste du att du kan dölja och täcka över de flesta typer av ärr genom en hårtransplantation?

 

Hur går denna hårtransplantation till?

Ärrvävnad som ska täckas med en hårtransplantation är en relativt enkel behandling. När du gör en hårtransplantation för att täcka över ärr jobbar man oftast med ganska små områden.

Vi behöver då endast raka en liten ruta i donationsområdet i nacken och plockar ut de grafts vi behöver. Dessa grafts flyttas sedan till området med ärrvävnad som ska döljas. Hårtransplantationen kompletteras med en PRP-behandling för bästa resultat. I vissa fall är ärrvävnaden så pass tjock att det behövs en PRP-behandling innan ingreppet för att skapa blodtillförsel till området. Allt detta kommer vi kunna avgöra och informera om på din kostnadsfria konsultation.

På Hair TP Clinic Göteborg erbjuder vi olika typer av hårtransplantationer för att täcka ärr i ansiktet eller huvudet:

  • Hårtransplantation för att dölja ärr på huvudet.
  • Skäggtransplantation för att dölja ärr i ansiktet, som på kinden, hakan eller överläppen.
  • Ögonbrynstransplantation för att dölja ärr över ögonbrynen. Kanske kändes det helrätt med en ögonbrynspiercing i ungdomens glada dagar. Detta är en typ av ärrvävnad vi kan hjälpa till med.

 

Ärr efter FUT – metoden

FUT står för Follicular Unit Transplantation, eller follikulär enhetstransplantation. Det är en äldre variant av hårtransplantation som gick ut på att en bit av huden på huvudet skars ut för att sedan sys ihop igen. Sedan extraherade man samtliga hårsäckar från hudbiten och transplanterade dem till det önskade området. Detta är en äldre och sämre teknik för hårtransplantation som vi ser ofta skapade ärr i donationsområdet.

Det går aldrig att helt dölja ärren genom att flytta hårsäckar till ärrvävnaden, men det går att avsevärt minska det tydligt vita ärret. I vissa situationer pigmenterar vi också ärrvävnaden för att dämpa det ljusa utseendet på ärrvävnaden. Oavsett ditt utgångsläge så har vi garanterat en lösning som kommer förbättra situationen för dig.

 

Ärr efter skador och olyckor

Många av våra kunder kommer också till oss med ärr efter brännmärken eller ärr efter andra olyckor. Ofta lyckas vi genomföra hårtransplantationer med gott resultat på de flesta typer av ärr.

För att vi ska kunna göra en grundlig undersökning vill vi gärna att du kommer in till oss på en konsultation. Alla våra konsultationer är kostnadsfria och du får möjlighet att ställa alla frågor du kan tänkas ha. Vår kunniga personal har erfarenhet av alla möjliga typer av ärrvävnad.

 

Medfödda ärr

En del har inte varit med om olyckor utan de har medfödda ärr eller kala fläckar där det saknas hår. Dessa medfödda ärr kan påträffas i hårbotten, i skägget eller i ögonbrynen. Dessa områden kan variera både i storlek och antal. För att fastställa vilka korrigeringar som är möjliga så rekommenderar vi alltid en konsultation för att kunna undersöka dessa områden. För en kostnadsfri och förutsättningslös konsultation i Göteborg, kontakta oss redan idag.

 

Kemo 22
Kemo 22
2021-09-11
Jag gjorde en hårtransplantation för två år sedan på Hair TP Clinc och det var det bästa valet jag har tagit. Idag är jag sjukt nöjd och tacksam för deras fantastiska jobb och vilket grymt resultat jag fick!!!!! Stort tack till er.....
T F
T F
2021-09-11
Helt fantastiskt varmt och personligt bemötande, personalen är super proffsiga ser dig och dina behov och tar hand om dig som du vore kungen själv, Rekommenderar starkt!
Mohammed Ali
Mohammed Ali
2021-08-04
Helt fantastiskt personal som bemöter en med respekt. Jag har gjort flera prp behandlingar. Varje gång känner jag mig trygg i personalens händer. De är så professionella i sitt arbete. Varje gång jag var nervös eller stressad var personalen lugn och lugnade ner mig. Jag rekommenderar verkligen hair tp clinic! Jag har fått sjuka resultat efter behandlingarna. De erbjuder gratis konsultation, hur grymt är inte det!!
Jessica
Jessica
2021-07-07
Ett frekvent användande av extensions hade gjort mig mer eller mindre hårlös på båda sidorna av mitt huvud. Efter 4 behandlingar har jag hår igen. Jag var skeptisk till att detta skulle fungera, men det gjorde det och jag har aldrig varit lyckligare. Det känns fantastiskt att någon tog mitt hårtrauma på allvar. Detta är det bästa jag har gjort och kan starkt rekommendera alla som tappat hår att komma hotnivå få hjälp.
Nisreen Elemam
Nisreen Elemam
2021-06-28
Jag hade konsultation med dem där vi diskuterade realistiska mål, vad jag kan förvänta mig i bästa och värsta fall. Påbörjade behandlingen och såg resultat redan efter första behandlingen, vilket gjorde mig chockad men väldigt glad då jag förväntade mig synligt resultat efter ett par behandlingar/månader. Det gjorde mig hoppfull, behandlingarna har hjälpt mitt självförtroende jättemycket. Personalen är jätte professionella, hon som utför behandlingarna på mig får mig att känna mig trygg och säker i hennes händer, bästa investeringen jag gjort när det kommer till mitt hår.
Elisabeth Rettkowski
Elisabeth Rettkowski
2021-06-28
Jag har endast gott att säga om denna klinik. Personalen är kunniga, varma och välkomnade. Jag brukar komma flera gånger per år på PRP-begandlingar hos Exona och skulle aldrig vilja byta till en annan hudterapeut. Hela etablissemanget ger ett professionellt intryck med ett smakfullt inrett och avslappnande ambiente.
Al Bundy
Al Bundy
2021-06-02
Extremt nöjd, grymt resultat redan efter första behandlingen, sen va personalen extremt trevliga och proffsiga.
abbe holmlund
abbe holmlund
2021-05-23
Hair TP Clinic har mycket kunskap och är super trevliga! Jag är jättenöjd!
arben Latifi
arben Latifi
2021-05-16
Mycket nöjd med min behandling och med resultatet. Mycket trevlig bemötande av personal som var professionella och hade god kunskaper i frågan. Kommer definitivt gå tillbaka.

Vanliga frågor och svar om hårtransplantationer

Om behandlingen

Behandlingstid

3-6 timmar

På kliniken

3-6 timmar

Tillbaka till vardagen

48 timmar

Antal Grafts

Cirka 3 000