Stärk håret och minska håravfall med PRP-hårbehandling

Har ditt hår blivit tunnare? Du är inte ensam. Håravfall är en utmaning många kvinnor står inför, vilket kan leda till oro och påverka självbilden. Det finns tillgängliga behandlingsmetoder, varav PRP-metoden står ut som en innovativ lösning.

PRP-hårbehandling drar nytta av de naturliga tillväxtfaktorer som finns i din egen blodplasma för att stimulera hårsäckarna, bidra till att minska håravfall och främja en hälsosam hårväxt. Genom att aktivera kroppens egna reparationsprocesser, erbjuder PRP-injektioner en effektiv väg till förbättrad hårkvalitet och densitet.

Och bäst av allt? Många upplever synliga förbättringar på bara några veckor, allt detta utan behovet av kirurgi – vilket gör PRP till en smidig och tidsbesparande behandlingsmetod för alla som söker en effektiv lösning på sitt håravfall.

En naturlig väg till förstärkt hårtillväxt med PRP-hårbehandling

 

  • Säker och djupgående behandlingsmetod mot håravfall
  • Stimulerar hårsäckar, bromsar håravfall och förstärker hårtillväxten
  • Naturligt resultat på bara några veckor
  • Använder liten mängd kroppsegen blodplasma
  • Icke-kirurgisk behandling och snabb att utföra

Vad är en PRP-behandling?

PRP-behandling, även känd som “vampyrmetoden, är en helt naturlig metod för att stärka håret och främja hårväxt. PRP-metoden tar tillvara på de läkande egenskaperna hos ditt eget blod. Proceduren inleds med att en liten mängd blod samlas via blodprov. Detta blod centrifugeras därefter för att separera blodets komponenter och koncentrera plasman.

Plasman är rik på tillväxtfaktorer (trombocyter) och injiceras sedan varsamt in i hårbotten. Detta stimulerar och ökar blodcirkulation till hårsäckarna och främjar naturlig hårväxt. PRP-injektioner både förebygger håravfall och återställer hårets densitet – vilket gör den till en uppskattad metod för de som önskar förbättra hårtillväxten och hårkvaliteten.

Behandlingstid
Som en icke-kirurgisk och minimalt invasiv procedur är PRP-hårbehandling känd för att vara enkel och med lite till ingen obehagskänsla. Varje session varar i cirka 45 minuter och anpassad för att vara effektiv i sin metod som förebyggande åtgärd och för att återskapa hälsosamt hår.

PRP och håravfall
PRP-behandlingens förmåga att motverka de faktorer som påverkar hårhälsan gör den till en kraftfull metod i kampen mot håravfall och för en förbättrad hårväxt. Genom att dra nytta av kroppens egna resurser och läkande processer, anses det vara en lösning som både är effektiv och skonsam. Den här metoden är särskilt värdefull för de som upplever hårutmaningar relaterade till genetik, stress, hormonella förändringar eller tappat hår efter graviditet och söker ett naturligt alternativ för att återställa hårets vitalitet och densitet.

Kvinnors hårhälsa

Kvinnors hårhälsa kan påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive hormonella förändringar, stress, kost och genetik. Ett av de vanligaste hårproblemen som kvinnor kan uppleva är håravfall, vilket kan orsaka frustration och påverka självkänslan.

Håravfall kan komma i olika former, så som tunt hår, försvagade hårstrån och fläckvis håravfall, så kallad Alopecia areata. Oavsett orsaken till ditt håravfall är det viktigt att förstå att det är normalt att tappa hår varje dag. I genomsnitt tappar en person omkring 50-100 hårstrån per dag. Men om du märker att du tappar mer hår än vanligt eller att ditt hår ser tunnare ut, kan det vara dags att tänka på en lösning.

Det finns flera orsaker till håravfall hos kvinnor. En av de vanligaste orsakerna är hormonella förändringar, särskilt under graviditet, efter förlossning och under klimakteriet. Under dessa perioder kan östrogenhalten i kroppen minska, vilket kan påverka hårets tillväxtcykel. Stress och sjukdomar kan också påverka hårets tillväxtcykel, vilket kan leda till håravfall.

För att främja en god hårhälsa och förebygga håravfall är det viktigt att äta en hälsosam kost med tillräckligt med protein och näringsämnen som är viktiga för hårets hälsa, såsom zink, järn och biotin. Det kan också vara fördelaktigt att använda hårprodukter som är anpassade efter din hårtyp och att undvika överdriven användning av värmeverktyg.

Om du upplever håravfall kan det finnas olika behandlingsalternativ att överväga. En PRP-behandling, kan hjälpa till att stärka hårstråna och stimulera hårväxten.

Vanliga orsaker till håravfall hos kvinnor

Som du säkert förstår så är håravfall mycket vanligt hos kvinnor och inget du ska känna dig ensam i. Om du har bestämt dig för att göra något åt ditt håravfall så är viktigt att veta orsaken till ditt håravfall. Nedan följer de vanligaste orsakerna till kvinnligt håravfall.

Hormonella orsaker

Anledningen till att hormoner spelar in är för att brist på det kvinnliga hormonet östrogen leder till håravfall. Hormonella förändringar kan därför orsaka håravfall hos kvinnor. Detta sker särskilt under graviditet, efter förlossning och under klimakteriet. Under dessa perioder kan östrogenhalten i kroppen minska, vilket kan påverka hårets tillväxtcykel och orsaka håravfall.

Håravfall vid graviditet och förlossning är vanligt och beror på hormonella förändringar i kroppen. Under graviditeten ökar produktionen av hormonet östrogen, vilket kan få håret att se tjockare och glansigare ut. Detta beror på att östrogen förlänger hårets tillväxtfas, vilket resulterar i mindre håravfall än vanligt.

Efter förlossningen minskar nivåerna av östrogen och andra hormoner i kroppen, vilket kan leda till en håravfall.

Under klimakteriet minskar produktionen av östrogen, vilket kan påverka hårproduktionen. Östrogen hjälper till att upprätthålla hårets tillväxtfas, vilket kan resultera i en minskad hårväxt eller tunnare hår under klimakteriet. Dessutom kan minskade nivåer av hormonet androgen också leda till håravfall hos kvinnor.

En del kvinnor förlorar hår i samband med att de byter p-piller. Detta beror på att hormonnivåerna förändras vilket kan i vissa fall leda till håravfall.

Genetik

Ärftliga faktorer kan spela en stor roll i håravfall hos kvinnor. Om det finns kvinnor i din familj som har tunt hår eller håravfall, är det sannolikt att du också kommer att uppleva det.

Många kvinnor lider av en form av håravfall som kallas androgen alopeci, vilket är ärftligt och beror på en genetisk känslighet för hormonet dihydrotestosteron (DHT).

DHT påverkar hårsäckarna på huvudet och förkortar deras tillväxtfas, vilket resulterar i att håret blir tunnare och faller av lättare. Generna som påverkar DHT-produktionen och dess effekt på hårsäckarna ärvs från både föräldrar, så om det finns en familjehistorik av håravfall kan det öka risken för att drabbas.

Stress

Stress kan påverka många delar av kroppen, inklusive håret. Hög stressnivå kan orsaka håravfall hos kvinnor. Stressrelaterat håravfall innebär oftast att hårsäckarna går in i ett viloläge. Detta innebär att det kan ta upp till 6 månader innan du märker av håravfallet, då kan du tappa väldigt mycket hår på samma gång.

Sjukdomar

Vissa sjukdomar kan orsaka håravfall hos kvinnor, som exempelvis sköldkörtelproblem, autoimmuna sjukdomar och alopecia areata.

Sköldkörteln ligger på framsida av strupen och producerar hormoner som framförallt reglerar ämnesomsättningen.
Kroppen kan producera en bristfällig mängd av hormoner och skapa obalans. Symptomen är att känsla av trötthet, depression, frusenhet och koncentrationssvårigheter. Sköldkörteln kan även producera ett överskott av hormoner som påverkar hela kroppen. Symptomen är annorlunda från hypotyreos, istället upplevs bland annat värmekänsla, hjärtklappning och aptitlöshet. Detta kan komma att på sikt påverka kvalitén på håret.

PCOS är ett syndrom som innebär att du dels har äggblåsor i äggstocken och dels producerar mycket testosteron. Symptomen är bland annat finnar, menstruationsrubbningar, svårt att bli gravid, mycket hår på kroppen såsom ansikte, bröst och mage. Behandlingen för PCOS beror på vilka symptom du har.

För att bota, bromsa, lindra eller minska återfallsrisk av cancer ges behandling med cytostatika. Behandlingen kan starta före, under eller efter en strålbehandling eller operation. Cytostatika kan orsaka håravfall, eftersom medicinen påverkar tillväxten av nya hårstrån. Håravfallet kan vara partiellt eller totalt, och det kan påverka både hårbotten och andra delar av kroppen där det finns hår. Håravfall kan inträffa veckor eller månader efter behandlingsstart, beroende på vilken typ av cytostatika som används.

Styling

Användning av stylingprodukter och värmeverktyg kan påverka håret negativt, orsaka håravfall och göra det mer benäget för att brytas av eller falla av.

Hårprodukter som innehåller kemikalier kan orsaka håravfall genom att skada hårsäckarna och försvaga håret. Hårspray, gel, vax och andra liknande produkter kan också göra håret skört och tunt, vilket kan leda till håravfall.

Otillräcklig näring

Din kost är oerhört viktig för att främja hårtillväxt. En hälsosam kost med tillräckligt med protein och näringsämnen som är viktiga för hårets hälsa, såsom zink, järn och biotin, är viktigt för att håret ska växa och förhindra håravfall.

Det är viktigt att identifiera den specifika orsaken till håravfall hos kvinnor för att kunna behandla det effektivt. Olika behandlingsalternativ kan vara lämpliga beroende på orsaken till håravfall, såsom PRP-behandling, mediciner och hårtransplantation. Boka en kostnadsfri konsultation hos oss på Hair TP Clinic om du vill prata mer om håravfall och PRP-behandling.

Vi finns här för dig!

Kontinuerlig PRP-behandling är nyckeln till önskat resultat

Det är viktigt att notera att en PRP-behandling inte är en quick-fix-lösning. Det kan ta flera behandlingar för att uppnå det önskade resultat, även om vissa upplever stora skillnader redan efter första behandlingen. Resultaten varierar från person till person. Men med tålamod och kontinuerlig behandling kan PRP vara en effektiv lösning för att förbättra hårets hälsa och utseende.

PRP-behandling är en fantastisk lösning för att förbättra och stärka ditt hår och dina hårstrån. Med tålamod och kontinuerlig behandling kan du uppnå önskade resultat och känna dig mer självsäker i ditt utseende. Tveka inte att kontakta oss angående PRP-behandling för en kostnadsfri konsultation.

Claes Lindblom
Har varit hos Exona och Fazli på Hair TP Clinic flera gånger och gjort bl.a PRP med väldigt bra resultat. Det är en fantastisk klinik med underbara människor som brinner för sitt arbete och sina kunder. Tveka inte på att besöka denna klinik.
Oskar Bengtsson
Varit otroligt väl bemött från start. Är supersnälla och proffesionella! Kommer fortsätta komma tillbaka! Är supernöjd med resultatet dessutom!
Albanian Shqiptar
Väldigt duktiga och trevliga 😊 Rekommenderar starkt.
Ronja Hedström
Jag är Hair TP Clinic evigt tacksam. Mitt hår är tjockare och starkare än någonsin efter bara 3 prp. Mitt hår är något jag verkligen älskar med mig själv då Jag har extremt långt hår. På grund av medicinskas skäll tappade jag väldigt mycket hår och mycket av mitt självförtroende. Det har jag nu fått tillbaka. Jag rekommenderar TP hair clinic till alla. Jag önskar att jag besökt dom tidigare. Utöver fantastiskt resultat är personalen den absolut bästa, och deras klinik den vackraste i Göteborg.
D B
Yrkesskicklighet samt kundbemötande i toppklass! Efter att ha spenderat massvis med tid att utvärdera olika alternativ hos kliniker i Sverige samt i utlandet, landade valet att göra min andra HT hos HairTP Clinic, för deras erfarenhet inom branschen samt prisbild. Vid sidan om det varma bemötandet, visar teamet med Fazli och Egzona i spetsen stor engagemang kring en redan från start. Efter knappt några månader så är jag supernöjd med mitt preliminära resultat. Kan inte rekommendera denna klinik nog! 🌟
Abdulrahman Elyassir
Utmärkt resultat samt underbar personal. Rekommenderar starkt!
carolina Hultgren
Jag är vänligt nöjt med den klinik