Hårtransplantation för kvinnor
hos Hair TP Clinic i Göteborg

Håravfall är ett vanligt problem både hos kvinnor och män. En hårtransplantation är en effektiv behandling för att återställa hårtillväxt både hos kvinnor med håravfall eller för dig som är missnöjd med din hårlinje.

När det kommer till hårtransplantation för kvinnor handlar det oftast om att jämna ut hårlinjen. Ibland kan sjukdom eller annat bidra till kala fläckar på huvudet och man vill då fylla ut dessa. Ålder kan göra så att hårfästet kryper högre upp på huvudet och du får tydligare vikar.

Hårtransplantation för kvinnor – mitt i centrala Göteborg

 

 • Vi är specialister på hårtransplantation för kvinnor , hårimplantat och hårstyling.
 • Vi har lång erfarenhet och hos oss kan du förvänta dig expertis inom området.
 • Vi använder oss av den senaste tekniken för hårtransplantation – FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) och DHI-metoden (Direct Hair Implant).
 • Vi har konkurrenskraftiga priser.
 • 4 st PRP-injektioner ingår alltid i alla våra hårtransplantationer för kvinnor.
 • Vi rakar bara bort en liten bit hår i nacken som är enkelt att dölja med resten av ditt hår.
 • Vi bjuder på konsultationen – du kan besöka oss helt kostnadsfritt för att tillsammans med oss gå igenom dina behov och din vision för hur du vill att ditt hår ska se ut.

Kvinnor och håravfall – varför hårtransplantation kan vara ett alternativ

Håravfall är ett vanligt problem som drabbar både kvinnor och män. Trots att män oftast förknippas med håravfall, så lider även kvinnor av det. Kvinnor som upplever håravfall kan drabbas av minskat självförtroende och känna sig osäkra på sitt utseende.

Det finns många olika orsaker till håravfall hos kvinnor. Hormonella förändringar i samband med graviditet och amning, dåliga kostvanor, stress, medicin eller genetik.

Ett alternativ för kvinnor som lider av håravfall är att genomföra en hårtransplantation. Det kan vara en effektiv lösning för att återfå självförtroendet.

Konsultationen

Hos oss får du alltid en kostnadsfri konsultation. På konsultationen berättar du för oss om dina önskemål och din vision kring din hårtransplantation. När vi fått en tydlig bild av din vision och vad du förväntar dig av ingreppet så tittar vi närmare på dina individuella förutsättningar.

Det är viktigt för oss att du får en bra känsla hos oss. Därför vill vi bidra med en lugn och harmonisk miljö där alla ska känna sig välkomna.

Den kvinnliga hårlinjen

Kvinnors hårlinje, ”den feminina hårlinjen”, är vanligtvis mjukare och mer rundad än den maskulina hårlinjen. Det är också vanligt att kvinnors hårgräns sitter längre ner på pannan än hos män, varpå kvinnligt håravfall ofta noteras senare i åldern än hos män. Till skillnad från män, som får “vikar” ovanför pannan är det vanligare att kvinnor har kortare hår runt tinningarna och i nacken.

Det är dock viktigt att notera att alla kvinnors hårfäste och hårlinje ser olika ut och skiljer sig åt hos olika personer.

Inför din hårtransplantation ritar vi upp och går igenom hur du vill att din nya hårlinje ska se ut.

Hårtransplantationsprocessen

Vanligtvis är processen som krävs för behandling av kvinnor enklare än hos män. Dock är det viktigt att känna till att orsaken till håravfall hos kvinnor är mer komplex och kan bero på flera olika orsaker.

Hos oss genomförs transplantationen med hjälp av FUE-metoden. Det innebär att man extraherar hårsäckar från ett ”donor”-område på patientens huvud, ofta i nacken eller bakhuvudet. Sedan placeras hårsäckarna där patienten upplever håravfall eller tunnhårighet.

Vår vision är att du ska bli så nöjd som möjligt och nå ditt förväntade resultat. Därför fotar vi alltid före konsultation, dagen för ingreppet, under samtliga PRP-behandlingar samt vid återbesöket. Vid återbesöket går vi även igenom bilderna tillsammans med dig.

Nu kanske du är nyfiken på hur processen går till. Eftersom att vi vill att du ska känna dig så trygg som möjligt kommer vi gå igenom alla steg på vägen genom din hårtransplantation.

Processen steg för steg

Steg 1. Du träffar en av våra specialister för konsultation. Här går ni tillsammans igenom dina förväntningar och vision med ingreppet. Ni går igenom medicinsk historia och om ingreppet är lämpligt för dig. Specialisten ritar upp ditt nya hårfäste och utgår då från din ansiktstyp, muskler och andra förutsättningar för att du ska bli så nöjd som möjligt.

Steg 2. Om allt känns bra för dig så bokar du under besöket en tid för ingreppet. Vill du fundera lite så går det också bra att boka tiden vid senare tillfälle. Konsultationen är kravlös och kostnadsfri.

Steg 3. Dagen för ingreppet! För fullständig information om dagen för ingreppet, läs här.

Steg 4. Efter ingreppet kan du uppleva lite svullnad och smärta. Det går bra att ta smärtlindring mot detta. Undvik fysisk aktivitet.

Steg 5. PRP-behandlingar. I din hårtransplantation ingår 4 stycken PRP-behandlingar. Vi rekommenderar att PRP-behandlingarna sker med 4 veckors mellanrum.

Steg 6. Återbesök. Efter ca 1 år är du välkommen tillbaka på återbesök.

 

Hårsäckar och donationsområdet

Hårsäckar är små gropar i huden där håret växer. Ett annat ord för att kalla dessa grupper av hårsäckar är “grafts”. Varje hårsäck innehåller en hårsäck och flera hårstrån. Hårsäckar kan extraheras från en del av patientens huvud och transplanteras till ett annat område som har brist på hår. Hos oss på Hair TP Clinic görs detta via FUE-metoden.

FUE-metoden innebär att individuella hårsäckar extraheras från donationsområdet och transplanteras till det önskade området.

Donationsområdet är den delen av patientens huvud där hårsäckar kan extraheras för att transplanteras. Det är viktigt att donera hår från ett område som inte kommer drabbas av håravfall i framtiden. Det vanligaste området att donera hår från är baksidan av huvudet.

Efter att hårsäckarna transplanterats kommer de gradvis att etablera sig och börja producera hår. Du får räkna med att det tar flera månader för håret att växa till sin fulla längd, men när håret väl växt ut är det där för att stanna livet ut!

Hos kvinnor tas alltid håret från nacken då hårsäckarna där inte är genetiskt kodade att påverkas av ärftligt håravfall. Detta stället är också fördelaktigt då det är lätt att dölja om du har ett längre hår.

PRP-behandling

I våra hårtransplantationer ingår 4 PRP-behandlingar.

PRP är en beprövad metod för att stimulera och aktivera hårtillväxt. PRP står för platelet rich plasma. Metoden går till så att man tar en liten mängd blod från patienten, sedan separerar man blodet med hjälp av en centrifug och får då fram det som kallas för plasman.

Behandlingen är relativt smärtfri och tar ca 45 minuter.

Sätt upp ditt hår med förtroende efter en kvinnlig hårtransplantation?

Håravfall är inte bara ett problem som drabbar män. Många kvinnor upplever också att deras hårfyllighet minskar med åldern, vilket kan påverka deras självförtroende och självkänsla. Kvinnlig hårtransplantation är en effektiv och beprövad metod för att återfå det vackra och naturliga håret du längtar efter. På Hair TP Clinic förstår vi att varje individ är unik, och vi strävar efter att skräddarsy våra behandlingar för att möta dina specifika behov och önskemål.

Varför Kvinnor Väljer Hårtransplantation

Håravfall hos kvinnor kan bero på en rad olika faktorer, inklusive genetik, hormonella förändringar, ålder och stress. Oavsett orsaken är håravfall ofta en frustrerande och påfrestande upplevelse. Här är några skäl varför kvinnor överväger hårtransplantation:

 • Permanent Lösning: Precis som för män är en kvinnlig hårtransplantation en permanent lösning på håravfall. De transplanterade håren är dina egna och kommer att fortsätta växa som normalt.
 • Naturliga Resultat: Våra erfarna personal är skickliga på att skapa naturliga resultat som smälter in perfekt med ditt befintliga hår. Ingen kommer att kunna se att du genomgått en transplantation.
 • Ökat Självförtroende: Ett fylligare hår kan ha en enorm positiv inverkan på ditt självförtroende och självkänsla. Du kan känna dig mer självsäker och bekväm i sociala och professionella situationer.
 • Möjlighet till Styling: Med mer hår har du fler stylingalternativ att utforska. Du kan experimentera med olika frisyrer och uttrycka din personliga stil.

Kvinnlig Hårtransplantation hos Hair TP Clinic 

Vi förstår att varje patient är unik, och därför skräddarsyr vi varje kvinnlig hårtransplantation för att möta dina individuella behov och önskemål. Vår högt kvalificerade medicinska personal och moderna tekniker garanterar att du får en säker och effektiv behandling.

Vårt mål är att inte bara återge dig ditt naturliga skönhetskapital utan också att öka ditt välbefinnande. När du väljer Hair TP Clinic kan du vara säker på att du får den bästa vård och service.

Kontakta oss för en Konsultation

Om du överväger en kvinnlig hårtransplantation, tveka inte att kontakta oss på Hair TP Clinic för en personlig konsultation. Vi kommer att diskutera dina mål och förväntningar och utarbeta en skräddarsydd behandlingsplan som passar dig. Låt oss hjälpa dig återfå ditt vackra hår och ditt självförtroende.

Vi ser fram emot att vara din partner på vägen till ett mer strålande och självsäkert du. Välkommen till Hair TP Clinic.

Kontakta oss idag och ta det första steget mot ett nytt och förbättrat utseende.

Hårtransplantation för kvinnor allt vanligare

Hårtransplantation är ett av de vanligaste ingreppen som män gör, men det blir allt vanligare även bland kvinnor. Håravfall är mycket enkelt åtgärdat och hårtransplantation är ett simpelt ingrepp, även för kvinnor med längre hår.

Hos oss på Hair TP Clinic i Göteborg kan du förvänta dig expertis inom området. Vi tar hand om dig med värme och är måna om att du ska känna dig helt trygg inför, under och efter din behandling.

Vanliga frågor om hårtransplantation för kvinnor

Ja, givetvis! Alla kvinnor, precis som alla män, kan generellt sett genomgå en hårtransplantation. Boka in en konsultation hos oss så undersöker vi dina individuella förutsättningar för en hårtransplantation och ser om du är en lämplig kandidat.

Skillnaden mellan hårtransplantation på kvinnor skiljer sig inte mycket gentemot en hårtransplantation för män. En skillnad dock är att kvinnor ofta har längre hår och därför inte känner sig bekväma med att raka av håret. När vi genomför en hårtransplantation på en kvinna med långt hår rakar vi en bit hår i nacken som enkelt går att dölja med resten av håret. Men givetvis kan vi även genomföra hårtransplantationer på kvinnor med kort frisyr. Det bästa är att boka en konsultation så att vi kan träffas och se över just dina unika förutsättningar!

Vill du läsa mer om hårtransplantationer så hittar du det här

Håravfall hos kvinnor kan bero på många olika orsaker, inklusive ärftlighet, hormonella obalanser till följd av amning eller graviditet, dålig kosthållning, medicinska tillstånd och medicinering. Här kommer några av de vanligaste orsakerna.

Hormonella obalanser: Hormonförändringar som inträffar vid graviditet, förlossning eller under klimakteriet. Vissa kvinnor kan också uppleva håravfall på grund av policystisk ovariesyndrom (PCOS) och sköldkörtelproblem.

Mediciner: Vissa mediciner kan orsaka håravfall som biverkning. Detta inkluderar mediciner som används för att behandla cancer, depression, högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Stress: Stark fysisk och psykiskt stress kan orsaka tillfälligt håravfall.

Kemisk behandling: Kemisk behandling av håret, så som färgning, blekning och permanentbehandling, kan skada håret och leda till håravfall.

Dålig kosthållning: Näringsfattiga livsmedel och höga intag av koffein, socker och ultraprocessad mat kan försämra hårkvaliteten.

För de allra flesta livet ut! En hårtransplantation kan ge permanenta resultat, det beror på flera faktorer, så som metod och eftervård.

Glöm inte att det är viktigt att fastställa orsaken till ditt håravfall eftersom att du kan fortsätta tappa hår runt om och där du inte gjort transplantationen om grundorsaken kvarstår. Se därför över omständigheterna i ditt liv noggrant inför en eventuell hårtransplantation.

Antalet grafts (grupper av hårsäckar) varierar från person till person. På grund av att det är högst individuellt behöver vi göra en bedömning under en konsultation för att besvara frågan med ett realistiskt svar.

Precis som med alla kirurgiska ingrepp så finns det biverkningar och risker med en hårtransplantation. Vissa besvär är i princip oundvikliga, men sköter du eftervården ordentligt så är riskerna få.

Läs mer om risker och biverkningar här.

Första dagarna efter ingreppet kan det finnas viss smärta och svullnad. Det är viktigt att noggrant följa våra anvisningar kring eftervård, användning av smärtlindring samt antiinflammatoriska läkemedel. Det är även viktigt att undvika aktiviteter som kan störa läkningsprocessen såsom träning, bad och sol.

Efter första veckan kan du fortfarande uppleva lätt svullnad men du kan återgå till lättare aktiviteter men undvik tunga lyft och ansträngande träning.

Efter andra veckan brukar de flesta känna sig tillräckligt återhämtade för att gå tillbaka till vanliga rutiner och aktiviteter. Svullnaden bör ha lättat avsevärt.

Fortsatt återhämtning: Håret som har transplanterats kan börja växa ut igen efter några månader men det kan ta upp till ett år för fullständig återväxt.

Det är viktigt att du berättar om eventuell oro eller funderingar kring återhämtningen för oss, för att få en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig under återhämtningsperioden. Vi tror på en varm och transparent dialog där du känner dig fullständigt delaktig i processen.

En hårtransplantation är generellt sett ett simpelt och säkert ingrepp både för män och kvinnor. Det finns dock några risker som kan påverka kvinnor mer än män.

Håravfall: Håravfall kan fortsätta uppstå även efter hårtransplantationen vilket kan leda till att du vill genomföra fler behandlingar i framtiden. Viktigt! Då kan det vara så att olika omständigheter i ditt liv är grundorsaken till håravfallet. Se noggrant över t.ex hur du äter, tränar, ditt umgänge och din arbetssituation.

Ärrbildning: Kvinnor har generellt sett en ökad risk för ärrbildning efter kirurgiska ingrepp, inklusive hårtransplantationer.

Hormonella förändringar: Kvinnor upplever hormonella förändringar under hela livet vilket kan påverka håravfall och resultatet på hårtransplantationen. Tider i det kvinnliga livet att undvika hårtransplantation kan därför vara i samband med graviditet och amning, samt klimakteriet.

Prata med oss! Har du frågor eller känner oro innan ingreppet vill vi att du pratar med oss om det. Vi finns här för dig och vill att du ska ha så realistiska förväntningar som möjligt.

Mellan 36 000 kr till 57 000 kr beroende på hur många hårsäckar vi tar. Detta avgörs på en konsultation.

Det är mycket individuellt och beror på tillgången på hårsäckar i ditt donationsområde, som vanligtvis är på baksidan av huvudet omkring nacken. Antalet hårsäckar som kan extraheras varierar från person till person.

För att få en grundlig bedömning av dina specifika förhållanden och en realistiskt uppskattning av antalet transplantationer som kan vara lämpliga för dig, rekommenderar vi starkt att du bokar in en konsultation med oss. Vi vill göra det enkelt och tillgängligt för dig att förstå dina unika förutsättningar och erbjuder därför helt kostnadsfri konsultation.

De transplanterade hårsäckarna producerar nytt hår på det nya området där de har placerats. Detta beror på att hela hårsäcken, inklusive dess rötter, har förflyttats på ett säkert sätt till den nya platsen.

När hårsäckarna plockas ut under en hårtransplantation, växer inte håret tillbaka på just den specifika platsen där de tagits ifrån. På Hair TP Clinic tar vi hand om att noggrant välja ut de hårsäckar som ska doneras på ett strategiskt sätt för att säkerställa en jämn fördelning över hela huvudet, minimera synligheten och uppnå naturligt resultat.

Efter en hårtransplantation är det vanligt att de transplanterade hårsäckarna börjar producera nya hårstrån inom några månader. De första tecknen på hårtillväxt brukar synas efter cirka tre till fyra månader, och upp till ett år för dig att se det fullständiga resultatet.

Ja, vi strävar alltid efter att återskapa så naturliga resultat som möjligt och anpassar varje behandling individuellt.

Det är viktigt för dig att känna till att varje persons utgångsläge är unikt och att tillgången på antalet hårsäckar varierar.

Vi vill göra det enkelt och tillgängligt för dig att förstå dina unika förutsättningar och möjligheter.På Hair TP Clinic förstår vi ditt behov av stöd och erbjuder därför kostnadsfri konsultation.

Claes Lindblom
Har varit hos Exona och Fazli på Hair TP Clinic flera gånger och gjort bl.a PRP med väldigt bra resultat. Det är en fantastisk klinik med underbara människor som brinner för sitt arbete och sina kunder. Tveka inte på att besöka denna klinik.
Oskar Bengtsson
Varit otroligt väl bemött från start. Är supersnälla och proffesionella! Kommer fortsätta komma tillbaka! Är supernöjd med resultatet dessutom!
Albanian Shqiptar
Väldigt duktiga och trevliga 😊 Rekommenderar starkt.
Ronja Hedström
Jag är Hair TP Clinic evigt tacksam. Mitt hår är tjockare och starkare än någonsin efter bara 3 prp. Mitt hår är något jag verkligen älskar med mig själv då Jag har extremt långt hår. På grund av medicinskas skäll tappade jag väldigt mycket hår och mycket av mitt självförtroende. Det har jag nu fått tillbaka. Jag rekommenderar TP hair clinic till alla. Jag önskar att jag besökt dom tidigare. Utöver fantastiskt resultat är personalen den absolut bästa, och deras klinik den vackraste i Göteborg.
D B
Yrkesskicklighet samt kundbemötande i toppklass! Efter att ha spenderat massvis med tid att utvärdera olika alternativ hos kliniker i Sverige samt i utlandet, landade valet att göra min andra HT hos HairTP Clinic, för deras erfarenhet inom branschen samt prisbild. Vid sidan om det varma bemötandet, visar teamet med Fazli och Egzona i spetsen stor engagemang kring en redan från start. Efter knappt några månader så är jag supernöjd med mitt preliminära resultat. Kan inte rekommendera denna klinik nog! 🌟
Abdulrahman Elyassir
Utmärkt resultat samt underbar personal. Rekommenderar starkt!
carolina Hultgren
Jag är vänligt nöjt med den klinik