Stimulera hårtillväxt och bromsa håravfall med PRP-behandling

En beprövad metod för att stimulera och aktivera hårtillväxt är den så kallade PRP-metoden. PRP står för Platelet Rich Plasma eller blodplättsrik plasma, men vi i branschen säger vampyrmetoden.

Vampyrmetoden för hårtillväxt

Låt inte termen “vampyrmetoden” skrämma dig – namnet kommer från själva processen där din egen blodplasma används för att stimulera hårväxt.

PRP-proceduren är både helt naturlig och vetenskapligt beprövad. Det börjar med att lämna blod som samlas i provrör. Dessa placeras i en PRP-centrifug för att snabbt separera och koncentrera blodets plasma högst upp i röret. Blodplasma är rikt på trombocyter, som är källan till tillväxtfaktorer.

Vid en PRP-behandling samlas och injiceras plasma i hårbotten, vilket ger två viktiga effekter på hårsäcken; bromsar håravfallet och stimulerar hårtillväxt på ett naturligt sätt. Med PRP-behandling tar vi alltså ett kraftfullt steg mot en mer miljövänlig och hållbar hårvård.

Vad är PRP?

PRP-metoden går ut på att med hjälp av nålar injicera blodplasma till hårbotten. Vi använder sterila medicinska nålar med en förfinad storlek på 0,4 mm. Syftet det dessa små nålar är att se till att göra behandlingen så smärtfri som möjligt. Vi brukar erbjuda att prova injiceringen utan bedövningssalva och våra erfarenheter är att kunder upplever att injiceringen knappt känns, därför väljer majoriteten att vara utan bedövning, men givetvis får du bedövning om du skulle föredra det.

När vi injicerar hårbotten med PRP-behandling brukar vi börja med frontlinjen och arbeta bakåt till kronområdet. Proceduren från att du tar blodprov till den sista injiceringen i hårbotten tar ca 45 minuter. Eftersom behandlingen inte är kirurgisk och det är så små stick kommer du inte att blöda utan vara redo att fortsätta med din vardag direkt efteråt. En PRP-behandling kan alltså genomföras på t.ex din lunchrast.

Konsultation för PRP-behandling

Vi vill veta hur du mår och hur du tänker, inför alla våra behandlingar. Därför erbjuder vi alltid kostnadsfri konsultation och uppföljningsbesök, så även vid PRP-behandling. Eftersom PRP-behandlingen har så många användningsområden så förstår vi att du kan behöva stöttning på vägen. Det bästa sättet att ta del av de unika fördelarna med en PRP-behandling är att träffa våra PRP-specialister. Du får möjlighet att prata om dina önskemål, förutsättningar och resultat och vi förklarar på ett begripligt sätt hur vi går till väga.

Konsultation om PRP-behandlingens effekt på dig

Under konsultationen går vi igenom följande:

 • Dina önskemål – vad vill du uppnå med PRP-behandlingen? Har du en drömbild? Berätta om den!
 • Dina frågor – undrar du vad saker betyder, eller hur det faktiskt fungerar? Vi har gott om tid att förklara allt. Vi vill att du ska förstå, och känna dig trygg.
 • Resultat – våra PRP-specialister är experter på att kombinera drömbilder med verkligheten. Det reella resultatet handlar såklart om dina unika förutsättningar. Vi kommer gå igenom din övergripande hälsa, eventuella mediciner och hormoner samt hur en PRP-behandling kan förändra din hårlinje och ditt utseende.

Antal PRP-behandlingar för dig

Generellt går det att prata om tre till fyra PRP-behandlingar med en månads mellanrum för ett väldigt gott resultat. Vi vill dock betona att antalet PRP-behandlingar är:

 • Högst individuellt och helt beroende av dina unika förutsättningar
 • Beroende av vilket område du vill förbättra
 • Beroende av vad just du vill uppnå med din behandling

 

En hårtransplantation med FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) kompletteras med tre PRP-behandlingar inom loppet av två månader. Antalet behandlingar som behövs till hårtransplantation vet vi säkert på förhand. När det gäller tunnhårighet eller annan hårtillväxt utan hårtransplantation är behovet av antalet PRP-behandlingar mer relativt.

Som sagt, det är svårt att säga utan att vi träffat dig. Vi vill därför uppmuntra dig till att ta kontakt med oss och berätta vad du söker för resultat – vi guidar dig. Alla våra konsultationer är kostnadsfria och vi älskar att dela med oss av vår kunskap!

Garanti PRP-behandling

Vi garanterar bästa möjliga kvalité och standard på våra PRP-behandlingar och uppföljningar. Vår personal har kvalificerad universitetsutbildning och lång erfarenhet av att utföra PRP-behandlingar. Eftersom PRP-metoden inte är permanent kan vi endast erbjuda stöd för hållbara effekter genom att informera dig om hittills kända faktorer som påverkar behandlingens resultat.

Vi kan inte veta vilka sjukdomar eller vilken livsstil en patient kommer att ha i framtiden – och dessa faktorer påverkar givetvis hållbarheten av PRP-behandlingen. Då livsstilsfaktorer som kan påverka hårtillväxten är bortanför vår kontroll, kan vi inte garantera resultatet. Men vad vi kan garantera är att vi kommer utföra en förstklassig PRP-behandling för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för dig.

Precis som med allt annat bidrar ett sunt leverne till en länge hållbarhet, och vi ger gärna tips på hur du på bästa sätt tar hand om din hälsa.

Rekommendationer inför din PRP-behandling

Inför din spännande behandling behöver du förbereda dig! Du behöver exempelvis dricka vatten och undvika blodförtunnande preparat för att slippa onödiga blåmärken på huden. Vi rekommenderar att du följer våra tips nedan.

 • Drick vatten. Fördelen med att dricka mycket vatten är att det blir enklare att ta blodprov. Undvik alltså gärna kaffet idag då koffein har motsatt effekt.
 • Undvik Omega-3 under 48 h före injektionen. Omega 3 är blodförtunnande och finns i mat såsom fisk och avokado.
 • Undvik Ipren under 48 h före injektionen. Ipren (samt andra läkemedel innehållande ibuprofen) är blodförtunnande. Du kan istället använda Alvedon som innehåller paracetamol.
 • Undvik att tvätta håret 1 timme efter din PRP-behandling
 • Undvik alkohol 24h efter din PRP-behandling.
 • Undvik träning samma dag efter din PRP-behandling

Priser på PRP-behandling

Konsultationsbesök hos Hair TP Clinic är kostnadsfria oavsett om du väljer att genomgå en behandling eller inte. Kostnaden för din PRP-behandling varierar beroende på det område du vill behandla. Uppföljningsbesök ingår i samtliga behandlingar. Nedan finner du priserna för PRP-behandling i de områden vi arbetar med:

 • Hår Standard – 4300 kr/behandling
 • Hår XL – 4800 kr/behandling
 • Hår Mini – 2500 kr/behandling
 • Efter hårtransplantation – 2500 kr/behandling
 • Skägg – 4300 kr/behandling
 • Ansikte – 4300 kr/behandling
 • Hals – 4300 kr/behandling
 • Dekolletage – 4300 kr/behandling
 • Händer – 4300 kr/behandling
 • Dermapen och PRP för huden – 5800 kr/behandling
 • Lägg till ett område – 1500 kr/område

Konsultera oss inför din PRP-behandling – vi erbjuder kostnadsfri konsultation

Kontakta oss gärna om du har frågor om PRP, formuläret finns här nedan. Det är oftast mycket enklare att ge individuell vägledning och vi svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar – vi finns här för dig! Du kan även komma och besöka oss mitt i centrala Göteborg för en kostnadsfri konsultation.

Claes Lindblom
Har varit hos Exona och Fazli på Hair TP Clinic flera gånger och gjort bl.a PRP med väldigt bra resultat. Det är en fantastisk klinik med underbara människor som brinner för sitt arbete och sina kunder. Tveka inte på att besöka denna klinik.
Oskar Bengtsson
Varit otroligt väl bemött från start. Är supersnälla och proffesionella! Kommer fortsätta komma tillbaka! Är supernöjd med resultatet dessutom!
Albanian Shqiptar
Väldigt duktiga och trevliga 😊 Rekommenderar starkt.
Ronja Hedström
Jag är Hair TP Clinic evigt tacksam. Mitt hår är tjockare och starkare än någonsin efter bara 3 prp. Mitt hår är något jag verkligen älskar med mig själv då Jag har extremt långt hår. På grund av medicinskas skäll tappade jag väldigt mycket hår och mycket av mitt självförtroende. Det har jag nu fått tillbaka. Jag rekommenderar TP hair clinic till alla. Jag önskar att jag besökt dom tidigare. Utöver fantastiskt resultat är personalen den absolut bästa, och deras klinik den vackraste i Göteborg.
D B
Yrkesskicklighet samt kundbemötande i toppklass! Efter att ha spenderat massvis med tid att utvärdera olika alternativ hos kliniker i Sverige samt i utlandet, landade valet att göra min andra HT hos HairTP Clinic, för deras erfarenhet inom branschen samt prisbild. Vid sidan om det varma bemötandet, visar teamet med Fazli och Egzona i spetsen stor engagemang kring en redan från start. Efter knappt några månader så är jag supernöjd med mitt preliminära resultat. Kan inte rekommendera denna klinik nog! 🌟
Abdulrahman Elyassir
Utmärkt resultat samt underbar personal. Rekommenderar starkt!
carolina Hultgren
Jag är vänligt nöjt med den klinik