DHI-metoden

Det görs ständigt nya framsteg inom hårtransplantation och det senaste tillskottet är DHI-metoden, eller Direct Hair Implantation. DHI-metoden är en utvecklad variant av FUE-metoden där man stoppar ned hårsäcken samtidigt som snittet i huden görs. Genom att göra det minskar risken för att hårsäcken skadas och ärrbildning är nästan obefintlig. Metoden lämpar sig jättebra för män såväl som kvinnor.

Vad skiljer DHI från andra tekniker?

Trots att extraheringsprocessen liknar den som används vid den traditionella FUE-metoden finns det några skillnader mellan dem. DHI-metoden är en gren inom Follicular Unit Extraction (FUE) och den största skillnaden är hur hårsäckarna implanteras. 

Med FUE-metoden skapas snitt innan implantationen, medan DHI kombinerar snittet med själva implanteringen. Detta innebär att hårsäckarna placeras direkt i mottagarområdet utan att behöva skapa separata snitt först. Hur är då detta möjligt? Snittet görs med hjälp av ett specialverktyg som kallas Choi Implanter Pen. Många kirurger anser att det är minimal skillnad i resultat mellan de båda metoderna eftersom både FUE och DHI ger framgångsrika resultat, med en framgångsgrad på upp till 95%.

Fördelarna med DHI-transplantation

DHI-metoden (Direct Hair Implantation) har numera blivit ett föredraget val för hårtransplantation av många människor över hela världen, och det finns flera anledningar till varför den är så uppskattad. 

En av de mest framträdande fördelarna är att DHI-metoden inte kräver att man rakar av håret före ingreppet, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för dem som vill behålla sitt befintliga hår och dessutom genomgå en snabbare återhämtning. I den här texten kommer vi att utforska varför DHI-metoden utan rakning är ett bra val för dem som söker en hårtransplantation.

Topp 3 fördelar med DHI-metoden

 

 • Behåll ditt befintliga hår
  En av de mest oroande aspekterna för många människor när det gäller hårtransplantation är att de måste raka av sitt befintliga hår i det donerande området. Detta kan vara oönskat och kan göra ingreppet mer synligt för andra. Med DHI-metoden kan du behålla ditt befintliga hår intakt, vilket innebär att ingenting behöver rakas. Detta är en enorm fördel för dem som inte vill avslöja att de genomgår en hårtransplantation.

 

 • Naturliga och diskreta resultat
  DHI-metoden är känd för att ge naturliga och diskreta resultat. Eftersom hårsäckarna placeras med precision med hjälp av Choi Implanter Pennan, ser det transplanterade håret naturligt ut och smälter sömlöst in med det befintliga håret. Detta skapar ett estetiskt tilltalande och autentiskt hårfäste.

 

 • Enkel och smidig procedur
  DHI-metoden är känd för sin smidighet och enkelhet. Det gör att proceduren kan utföras med minimalt obehag och risker. Du kan förvänta dig en bekväm och problemfri upplevelse som ger dig de önskade resultaten utan att behöva genomgå komplicerade processer som rakning och återväxt.

Hur går ingreppet DHI-transplantation till?

DHI-hårtransplantation är en avancerad teknik som utförs med precision och skicklighet. Processen liknar en vanlig FUE med vissa ändringar. Här kan du läsa en detaljerad beskrivning av hur DHI-hårtransplantation genomförs i 6 enkla steg.

Vanliga frågor om DHI

Våra behandlingar för hårtransplantation har revolutionerat branschen och gett både kvinnor och män av alla åldrar nytt hopp om att återfå sina hårlinjer och sin hårvolym. Våra erfarna och specialutbildade läkare som leder HTPC-teamet strävar efter att erbjuda en personlig och skräddarsydd upplevelse för varje patient. De övervakar noggrant varje steg av transplantationen för att säkerställa att du får de bästa resultaten. Men allt börjar med ett personligt samtal med dig.

Varför boka en konsultation?
När du bokar en kostnadsfri konsultation hos oss kommer vi att utvärdera dina unika behov och önskemål för att utveckla en behandlingsplan som passar dig. Vi kommer då exempelvis att titta på huruvida FUE-metoden eller DHI-tekniken lämpar sig bäst för just dig. Vidare fokuserar vi på att erbjuda effektiva och säkra lösningar för att hjälpa dig att återfå ditt självförtroende och känna dig bekväm i dig själv igen.

Kontakta oss idag för att boka din kostnadsfria konsultation och ta första steget mot att få tillbaka håret du alltid drömt om. Ta kontroll över ditt utseende och känn dig självsäker igen med hårtransplantation hos oss på HTPC!

DHI-metoden (Direct Hair Implantation) tenderar att vara något dyrare än FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) av flera anledningar:

Specialiserad utrustning och teknik:
DHI-metoden kräver användning av specialiserad utrustning som Choi Implanter Pen, vilket är ett avancerat verktyg för noggrann implantering av hårsäckar. Detta instrument möjliggör hög precision och kontroll vid placeringen av varje hårsäck, vilket resulterar i naturliga och estetiska resultat. Denna teknik och utrustning är ofta dyrare att använda och kräver specialutbildning för kirurger, vilket i sin tur ökar kostnaderna för DHI-metoden.

Specialiserad utbildning och erfarenhet:
För att utföra DHI-hårtransplantation på ett framgångsrikt sätt krävs personal  med specialiserad utbildning och erfarenhet inom den här metoden. DHI-metoden har en lärandekurva och kräver expertis för att uppnå optimala resultat. Personalen  som har investerat tid och resurser i att förvärva denna kompetens kan ta ut högre priser för sina tjänster.

Ytterligare tid och arbetskraft:
DHI-metoden innebär vanligtvis en mer tidskrävande process än FUE-metoden på grund av den precisionskrävande implanteringsfasen. Varje hårsäck placeras individuellt, vilket kan öka arbetskraftskostnaderna. Dessutom kan DHI-metoden vara mer skonsam för patienten, med mindre återhämtningstid, vilket kan öka kostnaden per session.

Kvaliteten på resultatet:
Många patienter är beredda att betala mer för DHI-metoden på grund av dess rykte att skapa naturliga och estetiskt tilltalande resultat med minimala ärr. Detta kan leda till högre kostnader jämfört med FUE-metoden, som även den ger bra resultat men använder lite annorlunda tekniker.

På Hair TP Clinic har vi efter noggrant övervägande valt att begränsa antalet hårsäckar eller grafts till 3 000 när vi utför DHI-metoden. Detta beslut är baserat på flera faktorer som är viktiga för att säkerställa de bästa möjliga resultaten för våra patienter. Här är våra 3 anledningar:

 

 • Genom att begränsa antalet grafts till 3 000, kan vi säkerställa att varje hårsäck placeras med högsta precision och uppmärksamhet. DHI-metoden är känd för sin precision, och genom att inte överstiga denna gräns kan vi vara säkra på att varje transplantat får den tid och vård det behöver.
 • Vi minskar risken för överbelastning av det område där håret transplanteras genom att begränsa antalet grafts. Detta är viktigt för att behålla den naturliga estetiken och undvika att det transplanterade håret ser för trångt eller onaturligt ut.
 • Genom att fokusera på en begränsad mängd grafts kan vi också se till att varje session är så smidig och bekväm som möjligt för våra patienter. Detta gör att vi kan bibehålla hög kvalitet i vårt arbete och ge varje individ personlig uppmärksamhet.

Kanske räcker 3 000 grafts för dig, eller så behövs fler för att säkerställa ett optimalt resultat. Hur många hårsäckar som kan flyttas vid en hårtransplantation beror på hur tätt ditt hår är till att börja med. Vissa kan flytta 3000 grafts på grund av tunnare hårväxt, medan andra kan flytta över 4000 grafts. Just dina förutsättningar avgörs bäst under en kostnadsfri konsultation hos oss.

Priser DHI-transplantation (antal grafts avgörs vid konsultation)

1000 grafts
46 000 kr/behandling
1500 grafts
50 000 kr/behandling
2000 grafts
54 000 kr/behandling
2500 grafts
58 000 kr/behandling
3000 grafts
62 000 kr/behandling