Hårtransplantation
hos Hair TP Clinic i Göteborg

Kanske föddes du med det? Eller så har det blivit värre med åren. Oavsett så är håravfall ett mycket vanligt problem. Hårtransplantation är ett av de vanligaste ingreppen män gör, men även många kvinnor genomför hårtransplantationer. Vad många inte vet är att håravfall är enkelt åtgärdat, och att en hårtransplantation är ett enkelt ingrepp.

Kanske har du en vision om hur du vill att ditt hår ska se ut? En drömbild. Vi har verktygen och expertisen för att hjälpa dig uppnå den. Vi omplacerar hårsäckar till önskade områden med den absolut senaste tekniken för hårtransplantation. Hos oss på Hair TP Clinic i Göteborg får du en trygg och naturlig behandling och en hårtransplantation med ett naturligt resultat. Hårtransplantation behöver inte vara krångligt eller svårt.

Kanske börjar det bli dags? Är du ute efter en personlig klinik som erbjuder hårtransplantation i Göteborg är du välkommen att höra av dig till oss.

Effektiv hårtransplantation med säker metod, mitt i centrala Göteborg

 • Vi är specialister inom hårtransplantation, hårimplantat och hårstyling.
 • Vi har lång erfarenhet, är engagerade och finner sann glädje i vårt uppdrag.
 • Vi använder oss av den modernaste tekniken, FUE-metoden (Follicular Unit Extraction).
 • Vi har fördelaktiga priser
 • Det ingår 3 st PRP-injektioner i alla våra hårtransplantationer.
 • Vi behöver inte nödvändigtvis raka hjässan på huvudet för att transplantera området.
 • Vi bjuder på en kostnadsfri konsultation och utgår ifrån dina behov och din vision.

 

Hos oss på Hair TP Clinic i Göteborg är integritet och trygghet A och O. Vi förstår att du kanske dragit dig för att söka hjälp för ditt håravfall. Att det kanske till och med känns lite genant. Du kan vara lugn, vi arbetar endast med legitimerade läkare, certifierade sjuksköterskor och hårtekniker som har lång erfarenhet och bred kunskap. Det finns knappt en skalp de inte sett. Vi vill vara tydliga med att det inte finns någonting att skämmas för hos oss.

Vi vet vad som krävs medicinskt och estetiskt för att leverera ett vackert och naturligt resultat i en hårtransplantation. Av den anledningen samarbetar hårstylister med det medicinska teamet under själva behandlingen för att uppnå bästa resultat. Samtliga medarbetare på Hair TP Clinic i Göteborg har ett genuint intresse för hår utifrån alla infallsvinklar och vi har hjälpt tusentals män och kvinnor till ett fylligare hår, och ett rikare liv. Fråga oss vad som helst! Ingen fråga är dum.

 

Kemo 22
Kemo 22
2021-09-11
Jag gjorde en hårtransplantation för två år sedan på Hair TP Clinc och det var det bästa valet jag har tagit. Idag är jag sjukt nöjd och tacksam för deras fantastiska jobb och vilket grymt resultat jag fick!!!!! Stort tack till er.....
T F
T F
2021-09-11
Helt fantastiskt varmt och personligt bemötande, personalen är super proffsiga ser dig och dina behov och tar hand om dig som du vore kungen själv, Rekommenderar starkt!
Mohammed Ali
Mohammed Ali
2021-08-04
Helt fantastiskt personal som bemöter en med respekt. Jag har gjort flera prp behandlingar. Varje gång känner jag mig trygg i personalens händer. De är så professionella i sitt arbete. Varje gång jag var nervös eller stressad var personalen lugn och lugnade ner mig. Jag rekommenderar verkligen hair tp clinic! Jag har fått sjuka resultat efter behandlingarna. De erbjuder gratis konsultation, hur grymt är inte det!!
Jessica
Jessica
2021-07-07
Ett frekvent användande av extensions hade gjort mig mer eller mindre hårlös på båda sidorna av mitt huvud. Efter 4 behandlingar har jag hår igen. Jag var skeptisk till att detta skulle fungera, men det gjorde det och jag har aldrig varit lyckligare. Det känns fantastiskt att någon tog mitt hårtrauma på allvar. Detta är det bästa jag har gjort och kan starkt rekommendera alla som tappat hår att komma hotnivå få hjälp.
Nisreen Elemam
Nisreen Elemam
2021-06-28
Jag hade konsultation med dem där vi diskuterade realistiska mål, vad jag kan förvänta mig i bästa och värsta fall. Påbörjade behandlingen och såg resultat redan efter första behandlingen, vilket gjorde mig chockad men väldigt glad då jag förväntade mig synligt resultat efter ett par behandlingar/månader. Det gjorde mig hoppfull, behandlingarna har hjälpt mitt självförtroende jättemycket. Personalen är jätte professionella, hon som utför behandlingarna på mig får mig att känna mig trygg och säker i hennes händer, bästa investeringen jag gjort när det kommer till mitt hår.
Elisabeth Rettkowski
Elisabeth Rettkowski
2021-06-28
Jag har endast gott att säga om denna klinik. Personalen är kunniga, varma och välkomnade. Jag brukar komma flera gånger per år på PRP-begandlingar hos Exona och skulle aldrig vilja byta till en annan hudterapeut. Hela etablissemanget ger ett professionellt intryck med ett smakfullt inrett och avslappnande ambiente.
Al Bundy
Al Bundy
2021-06-02
Extremt nöjd, grymt resultat redan efter första behandlingen, sen va personalen extremt trevliga och proffsiga.
abbe holmlund
abbe holmlund
2021-05-23
Hair TP Clinic har mycket kunskap och är super trevliga! Jag är jättenöjd!
arben Latifi
arben Latifi
2021-05-16
Mycket nöjd med min behandling och med resultatet. Mycket trevlig bemötande av personal som var professionella och hade god kunskaper i frågan. Kommer definitivt gå tillbaka.

 

Hur fungerar en hårtransplantation?

En hårtransplantation innebär att dina hårsäckar omplaceras från ett område till ett önskvärt område. Det finns olika tekniker för hårtransplantation och vi arbetar endast med den senaste tekniken, FUE-metoden. (Follicular Unit Extraction) FUE är unikt eftersom det är ett noggrant arbete där enskilda hårsäckar plockas ut med hjälp av ett instrument som är utformat för att hantera förfinad precision. Vi identifierar och väljer endast ut de hårsäckar som är genetiskt kodade till att producera hårstrån permanent och placerar dem enligt vår konsultation. Eftersom vi omplacerar endast små enheter i taget växer hårsäckarna ihop med huden redan efter 24 timmar.

 

Hårtransplantation med FUE-metoden

Branschens modernaste teknik för hårtransplantation

 • Permanent resultat för hårtillväxt
 • Arbetar med enskilda hårsäckar som är genetiskt kodade att producera hårstrån permanent
 • Koordinerar och omplacerar hårsäckarna anpassat efter din vision för ett naturligt resultat
 • Hårsäckarna är små och växer in i huden naturligt på 24 timmar

 

Hårtransplantation i Centrala Göteborg

Alltid fri konsultation

Vi börjar alltid våra processer med en kostnadsfri konsultation. När du är redo för att boka en konsultation går vi igenom din hälsa, dina behov och dina visioner. Du delar med dig av vilken hårstil du önskar och vi stöttar dig genom att förklara hur vi går tillväga för att proceduren ska vara trygg och begriplig. Hur vill du att slutresultatet ska se ut? Vi ritar linjer och tillsammans planerar vi var hårsäckarna ska placeras. Vi tar den tid som behövs för att vi vet att det leder till bästa resultat.

Vi är stolta över resultatet vi har åstadkommit för killarna i JLC. Du kan läsa samtliga resor under våra ”kundberättelser” eller specifikt om ex ”Carl Demans Hårtransplantation” eller ”Jonas Fagerströms Hårtransplantation”. Vi finns mitt i Göteborg och du är välkommen in när som helst det passar dig.

 

Medicinska och interna termer som hjälper dig på vägen

TP är en förkortning för transplantation.

Donationsområde är det område på din kropp där du naturligt har hårsäckar som är genetiskt kodade till permanent hårtillväxt. Dessa hårsäckar finns på baksidan av hjässan, nacken och bröstet.

Graft är den lilla enhet med hårsäckar som plockas ut och in under transplantationen. Graften hämtas från donationsområdet och omplaceras där du önskar att hårstråna ska växa permanent framöver. En graft kan innehålla mellan 1-4 hårsäckar.

 

Vad händer med huden när vi plockar ut hårsäckar?

När vi plockar ut en graft kommer roten i din hårsäck läka ihop naturligt till hud. Kroppen bildar inte en ny hårsäck, hårrot eller hårstrå på den specifika millimetern. Men detta är en fördel då du kan passa på att plocka ut hårsäckar från områden i nacken där du inte vill att hårstrån ska växa. Se det som två flugor i en smäll. Vi extraherar även grafts strategiskt på baksidan av huvudet så att fördelningen av hårsäckar är jämn och naturlig.

 

Priser på hårtransplantation

Kanske är hårtransplantationens pris avgörande? Alla konsultationsbesök hos Hair TP Clinic i Göteborg är kostnadsfria, oavsett om du väljer att genomgå en hårtransplantation eller inte. Vi vill inte att du ska känna någon press kring ditt beslut.

Kostnaden för din hårtransplantation varierar beroende på det antal grafts (hårsäckar) vi behöver omplacera. I samtliga paketpriser ingår även kostnadsfria uppföljningsbesök och tre PRP-behandlingar. (En behandling då vi stimulerar hårväxten och bromsar håravfall).

Nedan finner du hårtransplantation och pris:

 • 1500 grafts 36.000 kr/behandling
 • 2000 grafts 40.000 kr/behandling
 • 2500 grafts 44.000 kr/behandling
 • 3000 grafts 48.000 kr/behandling
 • 3500 grafts 52.000 kr/behandling
 • 4000 grafts 57.000 kr/behandling

 

Gör slag i saken och boka in en kostnadsfri konsultation redan idag. Välkommen till oss med dina funderingar kring Hårtransplantation i Göteborg

 

Kemo 22
Kemo 22
2021-09-11
Jag gjorde en hårtransplantation för två år sedan på Hair TP Clinc och det var det bästa valet jag har tagit. Idag är jag sjukt nöjd och tacksam för deras fantastiska jobb och vilket grymt resultat jag fick!!!!! Stort tack till er.....
T F
T F
2021-09-11
Helt fantastiskt varmt och personligt bemötande, personalen är super proffsiga ser dig och dina behov och tar hand om dig som du vore kungen själv, Rekommenderar starkt!
Mohammed Ali
Mohammed Ali
2021-08-04
Helt fantastiskt personal som bemöter en med respekt. Jag har gjort flera prp behandlingar. Varje gång känner jag mig trygg i personalens händer. De är så professionella i sitt arbete. Varje gång jag var nervös eller stressad var personalen lugn och lugnade ner mig. Jag rekommenderar verkligen hair tp clinic! Jag har fått sjuka resultat efter behandlingarna. De erbjuder gratis konsultation, hur grymt är inte det!!
Jessica
Jessica
2021-07-07
Ett frekvent användande av extensions hade gjort mig mer eller mindre hårlös på båda sidorna av mitt huvud. Efter 4 behandlingar har jag hår igen. Jag var skeptisk till att detta skulle fungera, men det gjorde det och jag har aldrig varit lyckligare. Det känns fantastiskt att någon tog mitt hårtrauma på allvar. Detta är det bästa jag har gjort och kan starkt rekommendera alla som tappat hår att komma hotnivå få hjälp.
Nisreen Elemam
Nisreen Elemam
2021-06-28
Jag hade konsultation med dem där vi diskuterade realistiska mål, vad jag kan förvänta mig i bästa och värsta fall. Påbörjade behandlingen och såg resultat redan efter första behandlingen, vilket gjorde mig chockad men väldigt glad då jag förväntade mig synligt resultat efter ett par behandlingar/månader. Det gjorde mig hoppfull, behandlingarna har hjälpt mitt självförtroende jättemycket. Personalen är jätte professionella, hon som utför behandlingarna på mig får mig att känna mig trygg och säker i hennes händer, bästa investeringen jag gjort när det kommer till mitt hår.
Elisabeth Rettkowski
Elisabeth Rettkowski
2021-06-28
Jag har endast gott att säga om denna klinik. Personalen är kunniga, varma och välkomnade. Jag brukar komma flera gånger per år på PRP-begandlingar hos Exona och skulle aldrig vilja byta till en annan hudterapeut. Hela etablissemanget ger ett professionellt intryck med ett smakfullt inrett och avslappnande ambiente.
Al Bundy
Al Bundy
2021-06-02
Extremt nöjd, grymt resultat redan efter första behandlingen, sen va personalen extremt trevliga och proffsiga.
abbe holmlund
abbe holmlund
2021-05-23
Hair TP Clinic har mycket kunskap och är super trevliga! Jag är jättenöjd!
arben Latifi
arben Latifi
2021-05-16
Mycket nöjd med min behandling och med resultatet. Mycket trevlig bemötande av personal som var professionella och hade god kunskaper i frågan. Kommer definitivt gå tillbaka.

HÅRTRANSPLANTATION

Hårtransplantation är själva förflyttningen av hårsäckar från ett område där hårtillväxten är god/bra till ett område där produktionen av hårsäckar saknas eller är mindre bra. 

Priset för en transplantation är svårt att säga innan en konsultation är gjord. Priset kan variera från 20 000 till 60 000 kronor.

För att kunna ge dig ett mer exakt pris för en full hårtransplantation så behöver vi träffas på en kostnadsfri konsultation. Där tittar vi på dina förutsättningar för att utföra en hårtransplantation men också tillfälle för oss att gå igenom dina förväntningar av resultatet efter genomför transplantation.

 

Livet ut!

Det transplanterade håret tas från ett område som inte är känsligt för håravfall, t.ex bak i nacken. Hårsäckarna från donationsområdet behåller sina genetiska egenskaper när man flyttar dem, vilket innebär att hårtransplantationen finns kvar resten av livet.

Det är så klart individuellt beroende på vad du har för smärttröskel. Merparten av våra kunder/patienter 

De första nålsticken kan kännas lite grann men då vi använder lokalbedövning känns inte resten av behandlingen. Hårtransplantation är en mycket skonsam behandling som går relativt fort, beroende på hur många grafts som behöver flyttas.

Fler och fler tar steget mot förbättrad livskvalitet genom att göra en hårtransplantation. Under 2016 genomfördes fler än 635 000 hårtransplantationer globalt, enligt ISHR. I takt med att den säkra och effektiva FUE-metoden har blivit mer utbredd har så även hårtransplantationer, skäggtransplantationer och ögonbrynstransplantationer ökat i popularitet.

Donationsområdet och det transplanterade området kommer att vara mycket känsligt i några dagar efter behandlingen, men det läker sedan fort. Efter bara 24h har hårsäckarna vuxit fast, och efter 3-4 månader ser du tydliga resultat. Generellt brukar vi säga att du bör undvika huvudbonader, nicka fotbollar, använda rakapparat etc den första månaden.

Nej. Då hela hårsäcken flyttas växer inte nytt hår ut i donationsområdet. Men oroa dig inte, du kommer inte få helt kala fläckar i nacken. Vi väljer hårsäckar med omsorg så att transplantationen ska se naturlig ut – både i det gamla området, och på det nya.

Hur många hårsäckar som kan flyttas vid en hårtransplantation beror på hur tätt ditt hår är till att börja med. Vissa kan flytta 3000 grafts på grund av tunnare hårväxt, medan andra kan flytta över 7000 grafts. Just dina förutsättningar avgörs bäst under en kostnadsfri konsultation hos oss.

Absolut. Visst, kan även kvinnor ha behov av hårtransplantation. Vi behandlar både kvinnor och män för kala områden och tunt hår. Vi utför också skäggtransplantationer, ögonbrynstransplantationer och täcker över ärr. 

De flesta som lider av håravfall med exempelvis djupa vikar kan förvänta sig mycket fina resultat av en hårtransplantation. Både kvinnor och män transplanterar hår för att både täcka kala fläckar eller fylla ut områden med tunt hår.

Riskerna med en hårtransplantation är ytterst små. Komplikationer i samband med eller efter en hårtransplantation är mycket ovanligt. I sällsynta fall kan en inflammation i hårsäcken uppstå men det behandlas enkelt med antibiotika.

En hårtransplantation kan ta upp mot 8 timmar att genomföra, beroende på hur mycket hår som ska transplanteras. Men behandlingen är enkel för oss med lång erfarenhet och då lokalbedövning används är det ingenting som gör ont. Du kan känna dig lite trött och öm i håret efter behandlingen men det går fort över.

Våra specialister tar ut så kallade grafts (grupp med hårsäckar), oftast från din nacke och flyttar dessa till det kala området där du saknar hår. 

Nej, hudläkare har förskrivningsrätt för bidrag till tupé och peruk men inte till hårtransplantation i nuläget.

Nej, det måste du inte. Vi vill inte heller att du gör det innan du kommer till oss❗️

Förr fick man raka hela huvudet vid en hårtransplantation men idag är inte det nödvändigt när man använder sig av FUE-metoden. Då tar man bara några grafts (grupper av hårsäckar) i taget och flyttar dem till det nya området. På så sätt måste man inte raka, även om många ändå väljer att göra det.

Raka inte ditt hår

Vi vill inte att du ska raka ditt hår innan du kommer till kliniken. Vi behöver ta hänsyn till dina hårvirvlar inför hårtransplantationen. Ditt naturliga svall tas i beaktande inför den nya hårstilen.

Klä dig smart

För att undvika att dra plagg över huvudet så rekommenderar vi att du tar på dig en praktisk tröja med dragkedja eller knappar.

Ät en stadig måltid

Vi rekommenderar att du äter en stadig måltid före hårtransplantationen för att hålla blodsockret uppe under behandlingen.

Skapa tid för din hårtransplantation

Vi rekommenderar att du skapar tid för hårtransplantationen. Behandlingen tar mellan 4-8 timmar och vi vill att du ska vara avslappad. Vi rekommenderar även att du tar ledigt 2-3 dagar efter behandlingen för att slippa anstränga dig under den första tiden av läkningsprocessen.

Åk hem bekvämt

Vi rekommenderar att du åker bil hem istället för att resa kollektivt. Syftet är att minska risken för infektion och öka bekvämligheten.

ja och nej. Processen fungerar på så sätt att några veckor efter behandlingen kommer det transplanterade håret att trilla av, vilket är helt normalt och helt enligt plan. Det behöver trilla av för att ge plats för det nya håret som ska växa ut, det kallas för chockavgivande.

Men så fort det nya håret börjat växa tappar man det inte igen.

FUE metoden är en förkortning av engelskans Follicular Unit Extraction som översatt blir ”transplantation av enskilda hårsäckar”. Och det är precis så tekniken FUE fungerar. En transplantation av grupper med hårsäckar (Grafts) från givarområdet (området vi tar hårsäckar ifrån) till området där du önskar mer hår.

Behandlingstid

3-6 timmar

På kliniken

3-6 timmar

Tillbaka till vardagen

Cirka 48 timmar

Antal Grafts (hårsäckar)

Cirka 3 000