Hudföryngring & glow med populära PRP-metoden

PRP-metoden är till för dig som vill stimulera hudens egna föryngringsprocess eller öka hårets tillväxt. PRP står för Platelet Rich Plasma, eller blodplättsrik plasma, men vi i branschen säger vampyrmetoden.

Föryngra huden och skapa mer glow med PRP-behandling

PRP-behandlingen arbetar med proteinerna kollagen och elastin som naturligt återfinns i vår hud. En PRP-behandling kan motverka bland annat pigmentfläckar och åldersfläckar samt ge ny lyster.

Blodplasma är rikt på proteiner, så kallade trombocyter, som innehåller tillväxtfaktorer. Proceduren för PRP-behandling är enkel, du lämnar 3-4 provrör med syrerikt blod från armvecket. Detta blod bearbetas sedan via en centrifug för att separera blodets komponenter. Plasman i blodet tas fram och injiceras i huden eller hårbotten för att omedelbart stimulera området på ett naturligt sätt. Vår klinik för PRP-behandlingar finns mitt i Centrala Göteborg. Vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation.

Vad är vampyrmetoden?

Det kan låta lite kusligt men det är långt från sanningen! Vampyrmetoden (även kallad PRP-metoden) är helt naturlig och väldigt enkel. PRP fungerar på det viset att man använder patientens egna blodplasma för att stimulera hudens egna föryngringsprocess, på ett annat område på kroppen. Det är således ett av de mest ekologiska och miljövänliga alternativen när det kommer till anti-age behandlingar. PRP-behandling används främst i ansikte, dekolletage, hals och händer.

PRP-behandlingens olika användningsområden

Kärt barn har många namn, detsamma gäller även när det kommer till PRP-behandling eller PRP-metoden. Behandlingen kallas även vampyrmetoden eller draculametoden. De två sistnämnda baseras på tillvägagångssättet då man extraherar blod från patientens armveck.

När man använder en PRP-behandling på huden används PRP-metoden för att stimulera stamceller och därigenom reducera rynkor. Blodplasmans rika innehåll på tillväxthormoner injiceras för att stimulera kroppens naturliga produktion av kollagen och elastin. Kollagen och elastin bidrar till hudens elasticitet och lyster. Om du har en ärrbildning kan PRP-metoden bidra till en jämnare läkning genom att man injicerar ärret. Behandlingen består av kroppens naturliga ämnen och är fri från biverkningar, ett helt naturligt kretslopp med andra ord. En PRP-behandling på huden är effektiv på hud som utsätts för; rynkor, linjer, ärr, akne (acne) ärr, pigmentfläckar, hyperpigmentering, hudskador, hudbristningar, hormonella hudförändringar i ansiktet, solskada, stress, rökning, breda porer, grov porighet, ålderstecken eller åldersfläckar.

Utöver att PRP-behandling har god effekt på vår hud, har det även en gynnsam effekt på hårbotten vid tunnhårighet, håravfall, alopecia samt efter hårtransplantation.

PRP-metoden finns även inom andra medicinska områden som exempelvis ortopedi (artros), idrottsmedicin, tandkirurgi. PRP-behandlingen är allmänt efterfrågad för att den är 100% naturlig, icke-kirurgisk, fri från bieffekter och fri från allergiska reaktioner. Behandlingen tar dessutom endast ca 45 minuter att utföra.

 • Hair TP Clinic i Göteborg behandlar hårbotten, ansikte, hals, dekolletage och händer med PRP-behandling.

Du är välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

PRP-behandling för huden

PRP-metoden går ut på att vi injicerar kundens egna blodplasma till huden för att stimulera stamcellerna och därmed öka produktionen av proteiner. Vi använder bedövningssalva inför injicering på ansikte, hals, dekolletage eller händer eftersom huden på dessa områden är tunn och känslig.

Bedövningssalvan kräver 45 minuter för att verka. Inför injiceringen får du ligga ner och vila medan vi utför små stick för att stimulera kollagenet och elastin. Även PRP-behandling för huden är enkel och tar bara ca 45 minuter. Du hade alltså kunnat titta in till oss på lunchen för en PRP-behandling.

 • På Hair TP Clinic har vi genomfört ca 10 000 injektioner. Du är i trygga och kompetenta händer hos oss.

Centrifugering för att utvinna blodplasma och tillväxtfaktorer

För att utvinna tillväxtfaktorer och stimulera stamceller behövs blodplasma som finns naturligt i blodets vita blodkroppar. För att arbeta fram plasma används en så kallad centrifug som separerar blodets vita och röda blodplättar i olika skikt. Det resulterar i att vi enkelt kan observera blodets komponenter i de separata skikten på varandra och specifikt extrahera den värdefulla plasman från provröret.

Kvaliteten på centrifugen är viktig för att få fram koncentrerad blodplasma. Hair TP Clinic arbetar givetvis med den senast framtagna och mest högkvalitativa centrifugen för PRP.

Konsultation om PRP-behandlingens effekt på dig

Under konsultationen går vi igenom följande:

 • Dina önskemål – vad vill du uppnå med PRP-behandlingen? Har du en drömbild? Berätta om den!
 • Dina frågor – undrar du vad saker betyder, eller hur det faktiskt fungerar? Vi har gott om tid att förklara allt. Vi vill att du ska förstå och känna dig trygg.
 • Resultat – våra PRP-specialister är experter på att kombinera drömbilder med verkligheten. För det reella resultatet handlar såklart om dina unika förutsättningar. Vi kommer gå igenom din övergripande hälsa, eventuella mediciner och hormoner samt hur en PRP-behandling kan förändra din hårlinje och ditt utseende.
 • Hållbarhet – vi vill naturligtvis att resultatet ska hålla så länge som möjligt. Eftersom en PRP-behandling inte är en permanent lösning behöver vi lägga stort fokus på att förlänga hållbarheten.

Faktorer som påverkar resultatet

Trombocyter är ett cellfragment som utgör en viktig funktion i vår kropp då de bland annat innehåller kraftfulla tillväxthormoner. Idag finns ett flertal faktorer som hämmar förnyelsen av hårtillväxt och produktionen av elastin och kollagen. Infektioner, hög stress, järnbrist eller obalans i sköldkörteln kan påverka trombocyters effekt. Även anti-inflammatoriska preparat kan påverka trombocyter medan hormonella preparat kan ge upphov till håravfall.

På detta vis kan en PRP-behandling på ett naturligt sätt både motverka obalans, samt stimulera och förstärka en regenerativ process. Våra PRP-experter är din guide genom alla dessa delar. Vi skräddarsyr en PRP-behandling som passar just dig. Om det skulle vara så att du saknar hår på större områden kan det vara lämpligt att titta närmare på en hårtransplantation. Kontakta oss så berättar vi mer!

Garanti PRP-behandling

Vi garanterar bästa möjliga kvalité och standard på våra PRP-behandlingar och uppföljningar. Vår personal har kvalificerad universitetsutbildning och lång erfarenhet av att utföra PRP-behandlingar. Eftersom PRP-metoden inte är permanent kan vi endast erbjuda stöd för hållbara effekter genom att informera dig om hittills kända faktorer som påverkar behandlingens resultat.

Vi kan inte veta vilka sjukdomar eller vilken livsstil en patient kommer att ha i framtiden – och dessa faktorer påverkar givetvis hållbarheten av PRP-behandlingen. Då livsstilsfaktorer som kan påverka hårtillväxten är bortanför vår kontroll, kan vi inte garantera resultatet. Men vad vi kan garantera är att vi kommer utföra en förstklassig PRP-behandling för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för dig.

Precis som med allt annat bidrar ett sunt leverne till en länge hållbarhet, och vi ger gärna tips på hur du på bästa sätt tar hand om din hälsa.

Rekommendationer inför din PRP-behandling

Inför din spännande behandling behöver du förbereda dig! Du behöver exempelvis dricka vatten och undvika blodförtunnande preparat för att slippa onödiga blåmärken på huden. Vi rekommenderar att du följer våra tips nedan.

 • Drick vatten. Fördelen med att dricka mycket vatten är att det blir enklare att ta blodprov. Undvik alltså gärna kaffet idag då koffein har motsatt effekt.
 • Undvik Omega-3 under 48 h före injektionen. Omega 3 är blodförtunnande och finns i mat såsom fisk och avokado.
 • Undvik Ipren under 48 h före injektionen. Ipren (samt andra läkemedel innehållande ibuprofen) är blodförtunnande. Du kan istället använda Alvedon som innehåller paracetamol.
 • Undvik att tvätta håret 1 timme efter din PRP-behandling
 • Undvik alkohol 24h efter din PRP-behandling
 • Undvik träning samma dag efter din PRP-behandling

Priser på PRP-behandling

Konsultationsbesök hos Hair TP Clinic är kostnadsfria oavsett om du väljer att genomgå en behandling eller inte. Kostnaden för din PRP-behandling varierar beroende på det område du vill behandla. Uppföljningsbesök ingår i samtliga behandlingar. Nedan finner du priserna för PRP-behandling i de områden vi arbetar med:

 • Hår Standard – 4300 kr/behandling
 • Hår XL – 4800 kr/behandling
 • Hår Mini – 2500 kr/behandling
 • Efter hårtransplantation – 2500 kr/behandling
 • Skägg – 4300 kr/behandling
 • Ansikte – 4300 kr/behandling
 • Hals – 4300 kr/behandling
 • Dekolletage – 4300 kr/behandling
 • Händer – 4300 kr/behandling
 • Dermapen och PRP för huden – 5800 kr/behandling
 • Lägg till ett område – 1500 kr/område

 

Kontakta oss gärna om du har frågor, formuläret finns här nedan. Det är oftast mycket enklare att ge individuell vägledning. Vi finns här för dig!

Kostnadsfri konsultation för din PRP-behandling med uppföljningsbesök

Vi vill veta hur du mår och hur du tänker, inför alla våra behandlingar. Därför erbjuder vi alltid kostnadsfri konsultation och uppföljningsbesök, så även vid PRP-behandling. Eftersom PRP-behandlingen har så många användningsområden så förstår vi att du kan behöva stöttning på vägen. Det bästa sättet att ta del av de unika fördelarna med en PRP-behandling är att träffa våra PRP-specialister. Du får möjlighet att prata om dina önskemål, förutsättningar och resultat och vi förklarar på ett begripligt sätt hur vi går till väga.

Claes Lindblom
Har varit hos Exona och Fazli på Hair TP Clinic flera gånger och gjort bl.a PRP med väldigt bra resultat. Det är en fantastisk klinik med underbara människor som brinner för sitt arbete och sina kunder. Tveka inte på att besöka denna klinik.
Oskar Bengtsson
Varit otroligt väl bemött från start. Är supersnälla och proffesionella! Kommer fortsätta komma tillbaka! Är supernöjd med resultatet dessutom!
Albanian Shqiptar
Väldigt duktiga och trevliga 😊 Rekommenderar starkt.
Ronja Hedström
Jag är Hair TP Clinic evigt tacksam. Mitt hår är tjockare och starkare än någonsin efter bara 3 prp. Mitt hår är något jag verkligen älskar med mig själv då Jag har extremt långt hår. På grund av medicinskas skäll tappade jag väldigt mycket hår och mycket av mitt självförtroende. Det har jag nu fått tillbaka. Jag rekommenderar TP hair clinic till alla. Jag önskar att jag besökt dom tidigare. Utöver fantastiskt resultat är personalen den absolut bästa, och deras klinik den vackraste i Göteborg.
D B
Yrkesskicklighet samt kundbemötande i toppklass! Efter att ha spenderat massvis med tid att utvärdera olika alternativ hos kliniker i Sverige samt i utlandet, landade valet att göra min andra HT hos HairTP Clinic, för deras erfarenhet inom branschen samt prisbild. Vid sidan om det varma bemötandet, visar teamet med Fazli och Egzona i spetsen stor engagemang kring en redan från start. Efter knappt några månader så är jag supernöjd med mitt preliminära resultat. Kan inte rekommendera denna klinik nog! 🌟
Abdulrahman Elyassir
Utmärkt resultat samt underbar personal. Rekommenderar starkt!
carolina Hultgren
Jag är vänligt nöjt med den klinik