PRP-behandling hos Hair TP Clinic i Göteborg

Platelet Rich Plasma (PRP)-metoden är till för dig som vill stimulera huden eller öka hårets tillväxt. Behandlingen är helt naturlig på det viset att man använder blodplasma för att stimulerar så som ansikte, dekotage, hals och händer. När det kommer till huden så jobbar den med kollagen, pigmentfläckar, lyster och elastin . Blodplasma är rikt på proteiner, så kallade trombocyter som innehåller tillväxtfaktorer. Proceduren är enkel, du lämnar 3-4 provrör med syrerikt blod från armvecket som sedan bearbetas via en centrifug för att separera blodets komponenter. Plasman i blodet tas fram och injiceras i hårbotten eller huden för att omedelbart stimulera området på ett naturligt sätt. Vår klinik finns mitt i Centrala Göteborg. Alltid kostnadsfri konsultation.

Mer glow och ökad hårtillväxt med PRP-behandling

PRP-behandlingens olika användningsområden

Kärt barn har många namn, detsamma gäller även när det kommer till PRP-behandling eller PRP-metoden.  Behandlingen kallas faktiskt även Vampyrmetoden och Dracula metoden. PRP har en god effekt på hårbotten vid tunnhårighet, håravfall, alopecia, hårtransplantation och hud som utsätts för; rynkor, linjer, ärr, akne (acne) ärr, pigmentfläckar, hyperpigmentering, hudskador, hudbristningar, hormonella hudförändringar i ansiktet, solskada, stress, rökning, breda porer, grov porighet, ålderstecken, åldersfläckar. PRP-metoden har även funnits inom andra medicinska områden som exempelvis ortopedi (artros), idrottsmedicin, tandkirurgi.
PRP-behandlingen är allmänt efterfrågad för att den är 100% naturlig, icke-kirurgisk, fri från bieffekter och fri från allergiska reaktioner. Behandlingen tar dessutom endast ca 45 minuter att utföra.

 • Hair TP Clinic i Göteborg behandlar hårbotten, ansikte, hals, dekolletage och händer med PRP-behandling

 

PRP-metoden stimulerar stamceller och därigenom reducerar rynkor. Även här injiceras blodplasmans rika innehåll på tillväxthormoner för att stimulera kroppens naturliga produktion av kollagen och elastin. Kollagen och elastin bidrar till hudens elasticitet och lyster. Om du har en ärrbildning kan PRP-metoden bidra till en jämnare läkning genom att man injicerar ärret. Behandlingen består av kroppens naturliga ämnen och är fri från biverkningar.

 

PRP-injicering för huden

PRP-metoden går ut på att vi injicerar blodplasma till huden för att stimulera stamcellerna. Vi rekommenderar och använder bedövningssalva inför injicering på ansikte, hals, dekolletage eller händer eftersom huden är tunn och känslig. Bedövningssalvan kräver 45 minuter för att verka. Inför injiceringen får du ligga ner och vila medan vi utför små stick för att stimulera kollagenet och elastin. Även PRP-injicering för huden är enkelt och tar ca 45 minuter.

 • Hair TP Clinic har erfarenhet av att genomföra ca 10 000 injektioner.

 

Centrifugering för att utvinna blodplasma och tillväxtfaktorer

För att utvinna tillväxtfaktorer och stimulera stamceller behövs blodplasma som finns naturligt i blodets vita blodkroppar. För att arbeta fram plasma används en så kallad centrifug som skiftar på blodets vita och röda blodplättar. Det resulterar i att vi enkelt kan observera blodets komponenter i separata skikt på varandra och specifikt extrahera plasman från provröret.
Kvaliteten på centrifugen är viktig för att få fram koncentrerad blodplasma. Hair TP Clinic arbetar med den senast framtagna och högkvalitativa centrifugen för PRP.

 

Konsultation för PRP-behandling

På HTPC i Göteborg erbjuder vi kostnadsfri konsultation och uppföljningsbesök för PRP-behandling. Eftersom behandlingen har så många användningsområden så förstår vi att du kan behöva stöttning på vägen. Det bästa sättet att ta del av fördelarna med behandlingen för specifikt dig är att träffa våra PRP specialister som har hög kompetens inom området. Du får möjlighet att prata om dina önskemål, förutsättningar och resultat.

 

Konsultation om PRP-behandlingens effekt på dig

Under konsultationen går vi igenom följande

 • Dina önskemål – Vad vill du uppnå med PRP-behandlingen? Vilket område vill du behandla?
 • Resultat – För att prata om reella effekter och resultat behöver vi gå igenom dina förutsättningar, exempelvis din hälsa, mediciner, hormoner, och hur PRP-behandlingen kommer att påverka dina förbättringsområden.
 • Hållbarhet – vi vill naturligtvis att resultatet ska hålla så länge som möjligt. Eftersom PRP inte är en permanent lösning behöver vi fokusera på att förlänga hållbarheten och prata om när du eventuellt behöver stimulera huden eller hårtillväxten med PRP-behandling.

 

Faktorer som påverkar resultatet

Trombocyter är ett cellfragment som innehåller kraftfulla tillväxtfaktorer och har en viktig funktion i vår kropp. Samtidigt finns det en anledning till att vi behöver göra PRP-behandling – vi behöver stimulera och förstärka en regenerativ process. Det innebär att det har funnits faktorer som hämmat förnyelsen av hårtillväxt eller elastin och kollagen. Infektioner, hög stress, järnbrist eller obalans i sköldkörteln kan påverka trombocyters effekt. Ett annat exempel för att illustrera påverkansfaktorer är att anti-inflammatoriska preparat kan påverka trombocyter medan hormonella preparat kan ge upphov till håravfall. Vår PRP personal är din guide igenom alla dessa delar av en PRP-behandling anpassat för just dig. Är det så att du saknar hår på större områden så kan det vara lämpligt att titta närmare på hårtransplantation.

 

Garanti PRP-behandling

Kommer du till oss på Hair TP Clinic i Göteborg så garanterar vi bästa möjliga kvalité och standard på vår PRP-behandlingar och uppföljningar. Vår personal är har kvalificerad universitetsutbildning och lång erfarenhet av att utföra PRP-behandlingar. Eftersom PRP-metoden inte är permanent kan vi endast erbjuda stöd för hållbara effekter genom att informera dig om hittills kända faktorer som påverkar behandlingens resultat. Vi kan inte veta vilka preparat, sjukdomar eller livsstil en patient har och kommer att ha i framtiden – eftersom dessa faktorer påverkar hållbarheten av PRP-behandlingen samt hårtillväxten kan vi inte garantera resultatet.

 

Rekommendationer inför din PRP-behandling

Inför din behandling behöver du förbereda dig för att få en smidig behandling. Du behöver exempelvis dricka vatten och undvika blodförtunnande för att slippa onödiga blåmärken på huden. Vi rekommenderar att du följer våra tips nedan.

 • Drick vatten – Fördelen med att dricka mycket vatten är att det blir enklare att ta blodprov.
 • Undvik Omega-3 under 48 h före behandlingen – som är blodförtunnande och finns i mat; fisk och avokado
 • Undvik Ipren under 48 h före behandlingen – som är blodförtunnande. Du kan använda Alvedon som innehåller paracetamol.
 • Undvik att tvätta håret 1 timme efter din PRP-behandling som ska stimulera hårtillväxten
 • Undvik träning samma dag efter din PRP-behandling

 

Priser på PRP-behandlingar

Konsultationsbesök hos Hair TP Clinic är kostnadsfria oavsett om du väljer att genomgå en PRP-behandling eller inte. Kostnaden för din PRP-behandling varierar beroende på det område på huden du vill behandla. Uppföljningsbesök ingår i samtliga behandlingar. Nedan finner du priserna för PRP-behandling i de områden vi arbetar med:

 • Hår Standard – 4300 kr/behandling
 • Hår XL – 4800 kr/behandling
 • Hår Mini – 2500 kr/behandling
 • Efter hårtransplantation – 2500 kr/behandling
 • Skägg – 4300 kr/behandling
 • Ansikte – 4300 kr/behandling
 • Hals – 4300 kr/behandling
 • Dekolletage – 4300 kr/behandling
 • Händer – 4300 kr/behandling
 • Dermapen och PRP för huden – 5800 kr/behandling
 • Lägg till ett område – 1500 kr/område