Tätare och fylligare skägg med en skäggtransplantation

Visst är det avundsvärt med ett snyggt skägg? Vi vet att många män lider av tunt och ojämnt skägg eller kala fläckar. Att fylla ut sitt skägg med en skäggtransplantation är en behandling som blivit väldigt populär i Sverige på senare år. Vi upplever att det är först nu som medvetenheten om att det går att förbättra sin skäggväxt börjat sjunka in, att det faktiskt finns hjälp att få. Plus att det faktiskt är enkelt och effektivt med skäggtransplantation. På Hair TP Clinic jobbar vi med FUE-metoden för att fylla ut skägg, som du kan läsa mer om nedan.

Skäggtransplantation hos Hair TP Clinic i Göteborg

 

 • Vi har lång erfarenhet av skäggtransplantationer och vi är specialister på hår.
 • Vi använder den moderna och säkra FUE-metoden när vi transplanterar hår.
 • Skäggtransplantationen utförs på vår hårklinik som ligger på Vasaplatsen 2 i Göteborg.
 • Vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation inför din transplantation där vi tittar på just dina förutsättningar och vad vi kan förvänta oss för resultat.
 • Vi kan även kontakta dina polare och förvarna dem hur snyggt ditt skägg kommer att bli.

Varför en skäggtransplantation?

Önskan om att ha ett fylligare och tjockare skägg är vanligt. Vissa personer har problem med att få sitt skägg att växa tillräckligt, vilket kan göra det svårt att uppnå den önskade tjockleken eller fylligheten. En skäggtransplantation kan hjälpa till att fylla ut eventuella luckor och skapa en mer enhetlig och fyllig skäggväxt.

Det finns också andra orsaker till ett glesare skägg och kala fläckar, som t.ex. biverkningar av vissa mediciner.

En del har ärr i skäggområdet som kan leda till att skägget upplevs ojämnt. Läs mer om hårtransplantationer på ärr.

Hur en skäggtransplantation går till

Vi genomför skäggtransplantationer med hjälp av den så kallade FUE-metoden (Follicular Unit Extraction). Vid denna metod tar man hår från den bakre delen av huvudet där det finns en större densitet av hårstrån. Varje hårstrå tas ut individuellt och sedan transplanteras de till skäggområdet. Proceduren utförs under lokalbedövning och tar vanligtvis mellan 2-4 timmar. Det är viktigt att notera att det kan ta flera månader för det transplanterade håret att växa ut fullt ut och ge det önskade resultatet. En väntan som enligt våra kunder är väl värd!

Skapa sitt dröm-skägg med skäggtransplantation hos Hair TP Clinic

Har du alltid drömt om ett tätt och välvårdat skägg, men tycker att det är svårt att uppnå med naturlig tillväxt? Då är skäggtransplantation på Hair TP Clinic svaret för dig. Vi specialiserar oss på att hjälpa män att förbättra sitt utseende och ansiktsform med skäggtransplantationer som ger permanenta och naturliga resultat.

Varför överväga en skäggtransplantation?

Skägg har blivit en viktig del av många mäns utseende och personliga stil. Om du har känt dig missnöjd med ditt skägg eller lider av skäggavfall, finns det flera goda skäl att överväga en skäggtransplantation:

 • Permanent resultat
  En skäggtransplantation ger permanenta resultat. De transplanterade skägghåren kommer att fortsätta att växa och behålla sitt utseende över tid.
 • Definiera din ansiktsform
  Skägget har en kraftfull förmåga att förändra din ansiktsform och skapa en mer definierad och maskulin profil. Det kan balansera proportioner och förbättra ansiktsdrag.
 • Skräddarsydda resultat: Vi på Hair TP Clinic anpassar varje skäggtransplantation för att uppnå dina unika mål och önskemål. Oavsett om du vill ha ett fylligare skägg, en specifik skäggform eller täcka kalfläckar, kan vi hjälpa dig.

Hur påverkar en skäggtransplantation utseendet och ansiktsformen?

En skäggtransplantation kan påverka ditt utseende och ansiktsform på flera sätt:

 • Framhäv maskulinitet: Ett välvårdat skägg kan framhäva maskulinitet och ge dig ett mer självsäkert utseende.
 • Balanserade proportioner: Skägget kan hjälpa till att balansera ansiktsproportioner genom att täcka upp kala fläckar eller förstärka svaga skäggområden.
 • Personlig stil: Med ett skägg kan du uttrycka din personliga stil och skapa den look du strävar efter, oavsett om det är en tät skäggstubb, en lång skäggväxt eller något däremellan.

Skäggtransplantation hos Hair TP Clinic

Vi på Hair TP Clinic erbjuder den senaste teknologin och den högsta standarden av skäggtransplantationer. Vårt erfarna team kommer att arbeta tillsammans med dig för att skapa en skäggtransplantationsplan som är skräddarsydd efter dina önskemål och behov.

Ditt skägg är en viktig del av ditt utseende, och vi är här för att hjälpa dig att uppnå ditt drömskägg. Tillsammans kan vi skapa en mer självsäker och attraktiv version av dig själv.

Kontakta oss idag för en personlig konsultation och ta det första steget mot att förbättra ditt skägg, din ansiktsform och ditt utseende.

Att tänka på inför din skäggtransplantation

När du transplanterar hår till skägget tas det från bakhuvudet. Hos många människor skiljer sig både färg och hårstruktur mellan bakhuvud och skägg. Vissa har krulligt skägg medans håret på huvudet är rakt. Detta är viktigt att känna till. Du är välkommen in till oss på en kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina förutsättningar och möjligheter noggrannare.

Vanliga frågor om skäggtransplantation

En skäggtransplantation känns knappt. 95% av smärtan tas bort då vi lokalbedövar området med en luftpistol inför din skäggtransplantation. Luftpistolen är ett vårdinstrument där lufttryck används för att lokalbedöva.

Ja, otroligt nog räcker det med en behandling för att du ska få ett tätare och finare skägg. Om vi tror att du behöver en uppföljande behandling så får du reda på det under konsultation.

1 vecka efter: Du märker att det transplanterade håret börjar falla av, vilket vi förstår kan kännas udda, men det är helt i sin ordning. Hårsäcken behöver vänja sig vid sin nya plats och koppla till närliggande blodkärl innan den nya hårväxten kan ta fart.

Efter 2 till 3 månader: Du kan se början av hårväxt på det behandlade implantationsområdet.

Efter 4 till 5 månader: Du börjar nu se märkbara resultat.

Efter 8-12 månader:  Nu ser du det färdiga resultatet efter din skäggtransplantation. Bye bye fjun – hello hårväxt!

Undvik omega-3

Ta inte tabletter med omega-3 och ät inte mat som är rik på omega-3 fetter, ex. fisk och avokado dagarna före (3 dygn) innan din behandling. Omega-3 är blodförtunnande vilket gör att du lättare kan få blåmärken i samband med din behandling.

Drick mycket vatten

Drick gärna mycket vatten innan du kommer till oss. Är du uttorkad blir det svårare att ta blodprov.

Undvik Ipren

Ibuprofen är blodförtunnande läkemedel. Undvik därför det 48 timmar innan din behandling hos oss.

Smärtstillande tabletter som innehåller paracetamol (t.ex. Alvedon) går bra. 👍🏼

Ja, vi erbjuder alltid kostnadsfri konsultation på våra behandlingar.

Priser för en transplantation avgörs och beror på antalet grafts som behövs (hårsäcksgrupper). Vid en Skäggtransplantation brukar det normalt krävas runt 3 000 grafts vilket kostar 48 000 kr. Exakt pris och antal grafts som behövs avgörs vid konsultation.

 • Konsultation
 • Själva behandlingen/transplantationen
 • 3 st. PRP-behandlingar  som vi gör för att stimulera både befintliga hårsäckar och de hårsäckar vi transplanterat.
 • 3 uppföljande möten där vi kollar på utveckling, läkning och resultat.

Du ska undvika att äta fast föda de fyra första dagarna efter din skäggtransplantation eftersom käkrörelserna kan ha negativ inverkan på resultatet. Passa på att göra en fräsch smoothie-detox!

Du ska undvika starkt solljus efter skäggtransplantationen, gärna upp till sex månader efter din behandling för bästa resultat. Ett ypperligt tillfälle att bli en fräck hatt-person.

Trots att pipan ser snygg ut ihop med ett rejält skägg, får du lägga nikotinet åt sidan ett tag och undvika både rökning och alkohol den kommande veckan efter genomfört ingrepp då det påverkar kroppens läkningsprocess.

När du kommer till oss börjar vi med att stämma av hur du mår och vad dina förväntningar är. Att du känner dig trygg och avslappnad är A och O för oss. Efter det fyller du i en hälsodeklaration. Du byter sedan om till sköna behandlingskläder som vi tillhandahåller. Vi målar/markerar ut de områden vi ska transplantera och ger dig lokalbedövning i nacken. Vi påbörjar själva transplantationen genom att ”plocka” ut hårsäckarna från nacken och placerar de på det valda området i skägget. Efter behandlingen får du skötselråd för den kommande tiden, både muntligt och skriftligt. Vi bokar in en tid för din första av tre uppföljande PRP-behandlingar, som ingår i priset.

Sedan är du är redo att gå hem, flytta in i badrummet och invänta din sprillans nya spegelbild.

Det är otroligt sällsynt att någon blir missnöjd efter processen (behandling + efterföljande tid). Om så är fallet så erbjuder vi en kostnadsfri korrigering för att rätta till eventuella områden.

Claes Lindblom
Har varit hos Exona och Fazli på Hair TP Clinic flera gånger och gjort bl.a PRP med väldigt bra resultat. Det är en fantastisk klinik med underbara människor som brinner för sitt arbete och sina kunder. Tveka inte på att besöka denna klinik.
Oskar Bengtsson
Varit otroligt väl bemött från start. Är supersnälla och proffesionella! Kommer fortsätta komma tillbaka! Är supernöjd med resultatet dessutom!
Albanian Shqiptar
Väldigt duktiga och trevliga 😊 Rekommenderar starkt.
Ronja Hedström
Jag är Hair TP Clinic evigt tacksam. Mitt hår är tjockare och starkare än någonsin efter bara 3 prp. Mitt hår är något jag verkligen älskar med mig själv då Jag har extremt långt hår. På grund av medicinskas skäll tappade jag väldigt mycket hår och mycket av mitt självförtroende. Det har jag nu fått tillbaka. Jag rekommenderar TP hair clinic till alla. Jag önskar att jag besökt dom tidigare. Utöver fantastiskt resultat är personalen den absolut bästa, och deras klinik den vackraste i Göteborg.
D B
Yrkesskicklighet samt kundbemötande i toppklass! Efter att ha spenderat massvis med tid att utvärdera olika alternativ hos kliniker i Sverige samt i utlandet, landade valet att göra min andra HT hos HairTP Clinic, för deras erfarenhet inom branschen samt prisbild. Vid sidan om det varma bemötandet, visar teamet med Fazli och Egzona i spetsen stor engagemang kring en redan från start. Efter knappt några månader så är jag supernöjd med mitt preliminära resultat. Kan inte rekommendera denna klinik nog! 🌟
Abdulrahman Elyassir
Utmärkt resultat samt underbar personal. Rekommenderar starkt!
carolina Hultgren
Jag är vänligt nöjt med den klinik