FUE-metoden

Vi erbjuder avancerade och välbeprövade tekniker för hårtransplantation varav en kallas Follicular Unit Excision (FUE), något vi jobbar med i många år. FUE-metoden erbjuder en unik lösning genom sin precisionsfulla och avancerade teknik. Individuella hårsäckar extraheras försiktigt och transplanteras sedan till områden där håravfallet är mest synligt. Denna metod minskar risken för ärrbildning och ger ett naturligt resultat med tätare hår.

Hur går FUE till?

 

 • Inför ett ingrepp:
  Allt börjar med en noggrann konsultation där en specialist undersöker ditt håravfall och diskuterar målen för behandlingen. Genom denna personliga konsultation garanteras alla en individuellt anpassad plan baserad på deras unika behov och förväntningar.
 • Under ingreppet:
  Under själva ingreppet använder man avancerade mikrokirurgiska verktyg för att försiktigt extrahera enskilda hårsäcksgrupper, även kända som grafts, från donationsområdet, oftast från baksidan av huvudet där håret är mer motståndskraftigt mot förlust. Dessa grafts består av 1-4 hårstrån tillsammans med sina oljekörtlar, nerver och små muskler. Till skillnad från äldre metoder som Follicular Unit Transplant Technique (FUT/Strip), där man tar bort ett helt hudstycke, tillåter FUE punktvisa extraktioner vilket minimerar ärrbildning och smärta. Efter extraktionen placeras graftsen noggrant i mottagarområdet, där de planteras med förbestämda vinklar och djup för att efterlikna patientens naturliga hårväxt och täthet. Denna aspekt av FUE är avgörande eftersom den säkerställer att det transplanterade håret ser så naturligt ut som möjligt.
 • Fördelarna med FUE-metoden
  DHI-metoden är känd för sin smidighet och enkelhet. Det gör att proceduren kan utföras med minimalt obehag och risker. Du kan förvänta dig en bekväm och problemfri upplevelse som ger dig de önskade resultaten utan att behöva genomgå komplicerade processer som rakning och återväxt.Mindre synliga ärr: Eftersom ingen stor bit av huden tas bort, resulterar det i minimal ärrbildning. De små prickformade ärr som kan bildas är lätta att dölja under håret.

  Snabb återhämtning: Patienter kan oftast återgå till sitt normala liv inom några dagar efter ingreppet.

  Ökad komfort: FUE är mindre smärtsamt jämfört med traditionella metoder och kräver bara lokalbedövning.

  Flexibilitet: FUE passar bra för patienter med mindre områden av håravfall och kan även användas för ögonbryn och skäggtransplantationer.

  Naturliga resultat: Genom att transplantera grafts en och en blir det möjligt att uppnå ett mycket naturligt utseende.

 • Sammanfattningsvis
  FUE erbjuder en effektiv och säker lösning för de som vill återställa sitt hår på ett naturligt och varaktigt sätt. Med sin höga precision och individuellt anpassade metod har FUE blivit ett populärt val både bland män och kvinnor som lider av håravfall.FUE-metoden är lämplig för både män och kvinnor och kan användas vid olika typer av håravfall, såsom tunnare hårlinjer, tunnhårighet eller ärrbildning efter tidigare hårtransplantationer eller skador.Förutom huvudhår kan FUE-metoden också användas för att genomföra skägg- eller ögonbrynstransplantationer.

Konsultation

Vi börjar alltid våra processer med en kostnadsfri konsultation. När du är redo för att boka en konsultation går vi igenom din hälsa, dina behov och dina visioner. Du delar med dig av vilken hårstil du önskar och vi stöttar dig genom att förklara hur vi går tillväga för att proceduren ska vara trygg och begriplig. Hur vill du att slutresultatet ska se ut? Vi ritar linjer och tillsammans planerar vi var hårsäckarna ska placeras. Vi tar den tid som behövs för att vi vet att det leder till bästa resultat.

Vanliga frågor om DHI

FUE, även känd som Follikulär Enhets Extraktion, är en avancerad teknik för hårtransplantation där man tar ut individuella hårsäckar från donatorområdet och noggrant planterar dem i områden med håravfall. Denna metod är känd för sin precision och förmåga att ge naturliga resultat samtidigt som ärrbildning minimeras.

Till skillnad från äldre metoder som FUT (Follikulär Enhetstransplantation), där man tar bort en hel remsa av hårbotten med hårsäckar för att dela upp dem, plockas varje hårsäck individuellt vid FUE-metoden. Detta innebär mindre smärta, snabbare återhämtning och minimal risk för synliga ärr.

Patienter upplever minimal smärta under en FUE-procedur tack vare lokalbedövning. Efter ingreppet kan det finnas en viss ömhet, men den brukar vara mild och kan hanteras med vanliga smärtstillande medel.

Återhämtningsprocessen efter en FUE-transplantation är relativt snabb. De flesta patienter kan återgå till sin normala vardag inom några dagar. Fullständig läkning av de små såren i donatorområdet tar vanligtvis ungefär en vecka.

Resultatet av en FUE-hårtransplantation ser naturligt ut eftersom hårsäckarna placeras noggrant för att efterlikna den naturliga riktningen och tätheten hos hårväxten i hårbotten. De slutgiltiga resultaten blir vanligtvis synliga efter ungefär 9 till 12 månader, när det nya håret har vuxit ut och mognat.

Ja, normalt sett är resultaten av en FUE-transplantation permanenta eftersom de transplanterade hårsäckarna behåller sina genetiska egenskaper och påverkas inte av det genetiska håravfall som orsakade problemen med de ursprungliga hårsäckarna i mottagarområdet.

I allmänhet kan de flesta personer som upplever håravfall genomgå en FUE-transplantation. Det är dock viktigt att först göra en inledande konsultation för att bedöma personens hårkvalitet samt mängden tillgängligt donatorhår. Vissa medicinska tillstånd kan påverka lämpligheten för att utföra en FUE-transplantation.

Priser DHI-transplantation (antal grafts avgörs vid konsultation)

1000 grafts
36 000 kr/behandling
1500 grafts
40 000 kr/behandling
2000 grafts
44 000 kr/behandling
2500 grafts
48 000 kr/behandling
3000 grafts
52 000 kr/behandling
3500 grafts
56 000 kr/behandling
4000 grafts
60 000 kr/behandling