Undercut: En trendig frisyr för att dölja håravfall?

Den ikoniska undercut-frisyren har en lång historia som cirkulerat in och ur modet många gånger under åren. Förutom att vara ett fashion statement av rang är en undercut en praktisk lösning för män som upplever håravfall. Detta beror på att håret hålls kort i sidorna, medan toppen kan bäras långt. Här går vi igenom fördelarna med en undercut vid håravfall.

 

Varför är undercut så populärt?

Med en undercut rakas sidorna av huvudet kort medan håret på mitten delas och kammas bakåt, uppåt eller åt någon sida . Sidorna är inte blandade med resten av håret vilket skapar en skarp kontrast.

Trots alla trender som kommer och går kan man fråga sig varför just denna frisyr är så älskad av män. Det finns många anledningar. Ur en praktisk synvinkel låter den dig dölja fläckvis skalliga områden i hårbotten. Detta kan också täcka ett vikande hårfäste med längder på toppen som kan vikas åt sidan där håravfallet är.

 

Variationen med undercut

Du kan kombinera kort rakat hår på sidorna och baksidan av huvudet med antingen långt hår i en “backslick” eller med kortare hår stylat uppåt. Vi tror att mångsidigheten i denna frisyr är anledningen till att så många män väljer den, och kanske även för att dölja begynnande vikar eller andra kala fläckar.

Dessutom behöver de med en undercut bara styla håret på toppen. Sidorna och baksidan av huvudet kräver inte skötsel varje dag vilket är smidigt och tidsbesparande. Det är också ett perfekt alternativ för dig som vill ha längre hår men som störs av värmen på sommaren. Dessutom, om du tränar och svettas mycket kan en undercut också vara ett bra alternativ.

 

Är hårtransplantation ett bättre alternativ?

Om du har tillräckligt med hår för en snygg undercut, kan du definitivt njuta av denna trend. Men det finns en annan trend inom hårvård för de med lite tunnare hår: hårtransplantation.

Fler och fler män har valt hårtransplantationer för att få mer hårvolym och behandla tunna eller kala fläckar på huvudet.

Den minimalt invasiva proceduren är smärtfri och resulterar i fylligt hår. Resultat kan ses bara några månader efter att en transplantation har utförts. Därför behöver du inte oroa dig för lämpliga frisyrer eller behandlingar vars effekt upphör efter att du slutat använda dem.

 

Hur går en hårtransplantation till?

Med en hårtransplantation tas transplantaten (hårsäckar eller “grafts” innehållande 1-4 hårstrån) från området i nacken. Dessa transplanteras sedan in i mottagarområdet, på till exempel en kal del, eller för att fylla ut så kallade vikar i hårfästet.

Det finns flera olika sätt att dölja det tunna håret vid hårfästet och en undercut kan vara till hjälp för att dölja detta. Om du inte har tillräckligt med hår för att styla det som du vill eller om du letar efter bättre täckning för ditt håravfall kan du alltid få en gratis konsultation hos oss.

Eftersom vi är experter på hårtransplantation är kliniken en pålitlig kontaktperson i din håravfallsresa. Vi kommer förklara de olika metoderna för hårtransplantation och hjälpa till att lägga upp en behandlingsplan anpassad efter dina behov och önskemål.

Även om du kan dölja håravfall med en undercut är hårtransplantation den mest optimala lösningen för ett fylligare hår och möjligheten att bära många olika frisyrer. Kontakta oss gärna för mer information.

Andra artiklar

February 2, 2023

Vad är bra mat mot håravfall?

Som du kanske redan vet kan håravfall bero på många orsaker. Även om det...

January 25, 2023

De 5 vanligaste orsakerna till håravfall

Det finns flera typer av håravfallsproblem som kan påverka människor. Här kommer...

January 17, 2023

Håravfall i skägget – vad kan man göra?

Alopecia barbae, eller skägghåravfall, är en sjukdom som gör det svårt att...